Fra det øjeblik din killing begynder at komme rundt uden sin mors hjælp, lærer den ved at udforske sine omgivelser, efterligne og lege med sin mor og sine kuldkammerater. I en alder af tre til syv uger er killingen en lille vovehals – i denne periode er den meget åben for at lære nye ting og acceptere ændringer i sit miljø. Hvis moderen er venner med hunde, vil din killing se hunde som en sikker del af verden, men hvis moderen er bange og reagerer med frygt, vil hendes killing sandsynligvis have svært ved at kunne omgås med hunde.
 
Efter otte ugers alderen bliver din killing en smule mere forsigtig, og derfor er det meget vigtigt, at katteopdrætteren eller internatet introducerer killingen for så mange nye ting som muligt i løbet af tre til syv ugers alderen.
 

Bliv ved med at lære

Selvom killinger er meget åbne over for nye oplevelser i et par uger, når de er unge, fortsætter killinger med at lære hele deres liv og absorbere livslektioner – både gode og dårlige. De fleste af "kattelivets" lektioner er færdige, før de forlader deres mor, men du kan blive ved med at lære din killing sociale færdigheder i dens nye hjem.
 
For at gøre overgangen til et nyt hjem så glat som muligt bør du, hvis det er muligt, vælge en killing fra et miljø, der ligner dit hjem. Det vil gøre det nemmere for både dig og din killing.
 
Hvis der kun er en enkelt killing i et kuld, eller hvis en killing bliver adskilt fra sin mor tidligt, kan den have svært ved at lære at omgås andre katte. Derfor er det vigtigt at huske, at når man adopterer en sådan killing, kræver det ekstra hårdt arbejde ved socialisering, da man skal påtage sig rollen som mor, legekammerat og lærer af de lektioner, den burde have lært af andre katte.

Tid er nøglen

At lære din killing nye lektioner i adfærd tager tid. Sørg for at give din killing den opmærksomhed og hengivenhed, den har brug for, sammen med belønninger såsom godbidder og legetøj. Dette vil betale sig i sidste ende!

Vigtigheden af ​​at kæle

Ligesom menneskelige babyer har killinger brug for fysisk nærhed. Efter at have forladt deres mor, som plejede og slikkede den i dens første leveuger, er det en af de vigtigste dele af socialiseringen af ​​dit nye familiemedlem at klappe din killing. At klappe din killing føles godt for både dig og din killing, og lærer samtidigt din killing, at fysisk kontakt med mennesker ikke er skræmmende – at det tværtimod er behageligt. Når du rører ved din killing, smitter din duft af på dens pels, og din killing forbinder din lugt med velvære og fungerer samtidgigt som dens territoriale markør - så den ved at du og din killing hører sammen.
 
Ved at røre ved din killings poter, hale og ører ofte lærer du dens krop at kende, og med tiden vil du muligvis opdage eventuelle helbredsproblemer. At vænne din killing til at kæle kan også være en positiv ting, når det er tid til at besøge dyrlægen.
 
Begynd altid med at klappe din killing på hovedet, og hvis den ser ud til at have det fint med det, kan du forsigtigt bevæge din hånd langs dens ryg. Katte er normalt meget klare over, hvad de kan lide eller ej. Hvis din kat kun kan lide at blive kælet på hovedet, bør du kun kæle den dér. Ellers kan du ende med at blive bidt eller kløet. Kæl aldrig en kat på maven, medmindre du har kendt katten længe, ​​og du er sikker på, at den kan lide den. Katte ligger ofte med maven oppe, men det er ikke et signal om, at de vil kæles – det er en måde at sige hej på.
 
Har du nogensinde set en kat flirte med en anden kat? At blinke langsomt mod en anden kat er en måde at vise, at de er venligtsindede. Prøv at blinke langsomt til din kat – hvis du er heldig, blinker den tilbage.

Brug din stemme

Ved at tale med din killing lærer den at lytte og være opmærksom. Den forstår måske ikke meningen med ordene, men jo mere du taler til din pelsbold, jo mere lærer den de forskellige toner i din stemme – om du er glad, vred eller legesyg. Det er en god idé at overdrive dit tonefald i starten for at gøre det lettere for din killing at forstå – for eksempel kan du bruge en rolig, blød tone, mens du kæler for at få den til at føles tryg, og en munter tone under leg. Når du skal rette din killing bør du bruge en fast tone. Hvis du er vred, så prøv ikke at hæve stemmen, det kan hindre udviklingen af ​​din killings sociale færdigheder.

Involver andre

Sørg for, at hele familien er involveret i socialiseringsprocessen, og at dit lodne familiemedlem lærer alle at kende. Introducér andre mennesker ved at invitere venner i forskellige aldre, farver, vægt og højder til dit hjem. Hvis du ikke har nogen børn derhjemme, er det en god ide at invitere nogle forbi - bare giv nogle nyttige instruktioner om, hvordan du opfører dig omkring din killing, især første gang de mødes. Kattevenlige hunde er perfekte til at introducere andre dyr, bare sørg for at hunden kan finde ud af at sidde stille selvom en lille killing forsøger at lege med den. Begynd at tage din killing på små ture i bil. Giv den en godbid, når I kommer tilbage, så en køretur er forbundet med noget positivt.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.