Sådan gør du dit barn og din killing til bedste venner

Overvejer du at tage en killing med hjem til din familie med børn? Der er ingen grund til at tøve – katte og børn kan blive de bedste venner. Men for at opbygge et stærkt forhold skal man gøre det rigtigt. Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du introducerer en killing til dine børn.

Der er mange fordele for et barn ved at vokse op med dyr. De lærer om empati, ansvar og  risikoen for at få astma mindskes, hvis du vokser op i et hus med kæledyr. Så hvis du længes efter en killing - så få en killing! Husk blot, at det er dig som forælder, der sætter rammerne for et trygt og lykkeligt forhold mellem kat og barn.
 

Find den ideelle killing

Der er katte, der er mere familievenlige end andre. Hvis du leder efter en racekat, så vælg en race, der er kendt for at være god til børn. Ideelt er at finde en opdrætter, der også har børn, på denne måde vil killingen være vant til at være omkring børn. Hvis det ikke er tilfældet, så sørg for at tage dine børn med, når du besøger opdrætteren. På den måde får killingen mulighed for at vænne sig til dine børn, inden den ankommer til det nye hjem.
Hvis du ønsker at adoptere, så sørg for at informere om, at du har børn derhjemme.
Den perfekte kat vil være godt socialiseret, selvsikker og helst have en næsten uendelig tolerance med hengivenhed og håndtering. Men selv den mest tolerante kat vil på et tidspunkt nå deres grænse, så sørg for at lære dine børn, hvordan de skal nærme sig og interagere med katten. Og lige så vigtigt - lær at læse kattens tegn for at vide, hvornår den gerne vil være alene.
 

Fastlæg nogle husregler

For at gøre ankomsten af det nye familiemedlem lettere, skal du etablere nogle grundlæggende husregler og sørge for, at alle er med på den.
 
Dette kunne være:
X Hvem er ansvarlig for hver opgave; fodring, rensning af kattebakke, kloklipning etc?
X Hvor skal katten sove? Skal det være tilladt i børnenes senge?
X Hvilke steder vil være kattens "sikre zoner", hvor børnene ikke må røre ved den. Dette bør omfatte kattebakken, foderstationen og hvilesteder.
X Døre og vinduer skal være lukkede i de første uger for at sikre killingernes sikkerhed.
 

Start i ét rum

Lad killingen vænne sig til sit nye hjem et værelse ad gangen. Luk ikke døren, brug i stedet en låge, som du delvist dækker med et tæppe. På denne måde kan killingen høre alle lyde og dufte  uden at blive overvældet. Fjern gradvist tæppet.
Sørg for, at det rum, du starter i, har alt, hvad din kat har brug for: mad, vand, en hyggelig seng, legetøj, gemmesteder, affaldsbakke (placér sålangt væk fra maden og vandet) og nogle forhøjede steder, såsom et skab med et tæppe på og høje aktivitetscentre. Killingen har brug for masser af "flugt"-muligheder. Sørg for, at rummet er i en stille del af huset, så i dette tilfælde er et køkken eller en stue ikke ideelt. Hold killingen i rummet i flere dage, så den kan falde til i sine nye omgivelser.
 

Opbyg tilliden

Nøglen til en vellykket introduktion er, at det tager tid. Lad kun børnene være i samme rum som killingen i små brøkdele af tiden. Lad dem overøse killingen med godbidder - på denne måde vil killingen forbinde børnene med en positiv oplevelse.
At lade børnene lege med tryllestav- og stanglegetøj er et perfekt udgangspunkt, da disse sætter dem i stand til at blive involveret uden at håndtere killingen.
Når det er tid til fysisk interaktion, så mind børnene om at være blide over for katten og være opmærksomme på dens kropssprog. Hvis du giver dem lov til at holde killingen, skal du nævne, at katten har brug for støtte under for- og bagbenene. Dette bør altid være under opsyn af en voksen.
Sørg for, at killingen altid har plads til at flygte og blive efterladt alene. Hvis du har et meget "påtrængende" lille barn, kan babylåger være en mulighed for at give katten mulighed for at have sikre zoner i huset.
Forhåbentlig har du nogle nye bedste venner i huset inden for kort tid.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.