Sådan bør din hund møde din killing

At slås som hund og kat er hovedsageligt kun et ordsprog, virkeligheden kan vise sig meget sødere. Men for at gøre forholdet mellem en kat og en hund vellykket, skal man lave de rigtige arrangementer. Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du introducerer din hund til en killing.

Er din foretrukne form for underholdning at se YouTube-videoer af killinger og hunde, der interagerer og kæler sammen? Du er ikke alene. Men for at skabe et så tæt forhold mellem dem, har de som regel brug for lidt hjælp fra mennesket i deres liv.
For det første har undersøgelser vist, at det mest succesrige forhold mellem katte og hunde sker, når katten er yngre end seks måneder, og hunden er yngre end et år. Men hvis du tager en killing med hjem, vil de fleste hunde lære at acceptere den. En af hovedfaktorerne for en vellykket introduktion er, at du sørger for, at det eksisterende kæledyr stadig får en masse opmærksomhed og hengivenhed – det kan være ekstra legetid, kram og en-til-en træningssessioner.
 

Giv killingen tid til at falde til

Sørg for at give killingen et sikkert miljø, hvor den kan lære dig at kende først. Denne plads bør omfatte en soveplads, kattebakke, legetøj, mad og vand. Glem ikke gemmesteder og et hyggeligt sted med lidt højde – det kan være et tæppe på toppen af en hylde eller et klatretræ. Vælg dette sted med omtanke, for det bør ikke trænge ind på det eksisterende kæledyrs yndlingssted i huset. Det skal helst også forblive killingens domæner, selv efter introduktionen har fundet sted. Hvis du også planlægger at have vandskåle og gemmesteder i andre dele af huset, så indfør dem gradvist. På denne måde bliver ændringerne for det eksisterende kæledyr ikke for dramatiske.
 

Udskiftning af duft

Når killingen har tilpasset sig, er det tid til at starte introduktionen. Start langsomt med at holde kæledyrene i forskellige rum og bare lade dem vænne sig til hinandens lugte først. Skift tæpper mellem kæledyrene og foder dem om muligt på hver side af en dør. Du kan også lade kæledyrene udforske den andens rum (når de ikke er der).
 

Lad introduktionen tage tid

Når det er tid til den første visuelle introduktion, skal du sørge for, at ingen af dem er indespærret. Katten skal kunne trække sig tilbage til et nærliggende skjulested, og hunden skal holdes i en velsiddende kropssele forbundet til en løs snor. Sørg for, at der er en barriere mellem dem, såsom en babylåge, der er delvist dækket af et lagen eller et håndklæde.
På denne måde kan de se hinanden uden fysisk kontakt. Tilføj en positiv oplevelse til introduktionen og engager begge kæledyr i en rolig, fornøjelig aktivitet, såsom et legetøjsspil med et menneske.
Vær forberedt på at tage hunden ud af rummet, hvis den bliver for ophidset. Gentag indtil de kan slappe af i hinandens selskab. Sørg for at opmuntre deres gode opførsel med masser af ros, kram og godbidder.
 

Tid til at slippe katten ud 

Når dine kæledyr er trygge ved at være omkring hinanden, er det tid til at tillade noget faktisk kontakt. Dette bør kun ske, når du føler dig sikker på, at der ikke vil forekomme dårlige reaktioner. Sørg for, at interaktionerne foregår under direkte opsyn, helst af to mennesker. Brug positive distraktioner og opmuntrer ofte og overdrevent.
Hold hunden i snor, indtil du er sikker på, at der ikke vil ske jagt. Brug legetøj og godbidder til at holde en vis afstand imellem dem i stedet for at tage fat, når det er nødvendigt at skille dem ad. Hold øje med tegn på spændinger, såsom halelogren, knurren eller hvislen. Målet skal være et roligt og afslappet møde.
Hold sessionerne korte og gør dem gradvist længere. Prøv at slippe snoren og tillad flere og flere interaktioner mellem parret.
 
Før du ved af det, vil de være bedste venner – eller i det mindste vil de tolerere at bo sammen.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.