Hvorfor mikrochip?

At kunne finde din kat, når den forsvinder, er ikke den eneste grund til, at du skal mikrochippe den. Hvis der er et juridisk problem, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved kattens ejerskab, gør en mikrochip det svært for en anden at gøre krav på din kat. Eller ved triste omstændigheder, hvor en kat bliver ramt af en bil eller fundet død, vil ejeren kunne findes og kontaktes ved hjælp af chippen. Det kan være hjerteskærende – men det er nok bedst at vide, hvad der skete med din elskede ven.
 
Et halsbånd med et mærke kan også være et alternativ til at gøre din kat identificerbar, dette er dog ikke så effektivt som en mikrochip, da halsbånd er aftagelige. Derfor bør den kun bruges som et supplement. Et mærket halsbånd er dog fantastisk, fordi det viser, at din kat ikke er ejerløs, men husk på, at halsbåndet kan være farligt, hvis din kat sidder fast i noget. Hvis du bruger et halsbånd så sørg for, at den har en snap-open-mekanisme. I sidste ende er mikrochips en permanent og mere sikker måde at gøre din kat identificerbar.

Hvordan gør man

Mikrochipning af din kat er en nem procedure. En dyrlæge sætter et lille implantat, på størrelse med et riskorn, under din kats hud - normalt i nakken. Chippen indeholder et unikt nummer, der er knyttet til en database. I den centrale database, som normalt fungerer nationalt, kan dyrlægeklinikker og internater få adgang til ejerens registrerede adresse og telefonnummer.
 
Alt du skal gøre er at sikre dig, at dine kontaktoplysninger er opdaterede. Det er meget frustrerende for folk, der arbejder med ejerløse dyr, når de ikke kan få fat i deres retmæssige ejere. Og det ville være en skam, hvis din kat farede vild og ikke kunne finde vej hjem igen.

I hvilken alder?

De fleste katte kan mikrochippes ved 10-12 ugers alderen, men dette varierer afhængigt af race og størrelse. En kat, der er adopteret, har muligvis allerede en mikrochip indsat. Det er lige meget om din kat er en killing eller en voksen, det er aldrig for sent at få den mikrochippet. De fleste katteejere vil benytte lejligheden til at mikrochippe deres katte samtidig med en vaccination eller under kastrering, når katten er i bedøvelse.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.