Ved at give din killing et navn styrker det kommunikationen mellem din killing og de andre familiemedlemmer, da det giver sammenhæng i kommunikationen. Selvom du skal vælge et navn, er der ingen grund til at skynde sig, husk at du skal bruge dette navn i over 15 år. Det kan dog være en god idé at vælge et navn og holde fast i det. Det er meget forvirrende for din killing, hvis du vil prøve et navn og så ændrer det et par uger senere, lige når din killing begynder at vænne sig til det. Der er mange gode kattenavne, du skal måske bare have lidt inspiration til at finde det perfekte.
 

Lad være med at komplicere tingene

Et simpelt navn er normalt det nemmeste for både dig og din killing. Hvis det er et meget langt og kompliceret navn, vil din killing blive forvirret. I modsætning til hunde reagerer katte normalt på deres ejers stemme og tone i stedet for det faktiske navn. Husk også, at du sandsynligvis vil råbe dette navn ud over hele nabolaget, og at det kan ende med, at der ikke kommer nogen killing indenfor, hvis den ikke forstår, at du kalder på den. Det kan være fristende, især da det er nemmere at finde et originalt navn med mange stavelser, men det er bedre at holde sig til et kort navn for at få din killing til at reagere.
 

Overvej de andre navne i din familie

En ting at huske på er, at killingens navn ikke skal lyde for ens med nogen af de andre navne i familien. Hvis du for eksempel har en hund, der hedder Polly, er det ikke en god idé at navngive din killing Molly, da det kan være forvirrende for din killing.
 

Bliv inspireret af din kats udseende

Engang plejede forældre at opkalde deres børn efter karakteristikaene i deres udseende. Selvom vi har bevæget os væk fra det, når det kommer til vores børn, er det stadig almindeligt at navngive kæledyr baseret på specielle ting ved deres udseende.
 
Måske har din killing prikker eller "sokker" eller striber, der får den til at ligne en lille tiger? En killing med rødlig pels kunne for eksempel hedde Rusty eller Ginger. Fluffy eller Puf kunne være gode navne til en killing med langt og luftigt hår.
 

Bliv inspireret af din kats personlighed

For at kunne navngive din kat efter dens personlighed, skal du lære den at kende. Derfor bør du ikke stresse – vent til du får din killing hjem, i dit hjem, og lær så dens unikke personlighed at kende – måske finder du det perfekte navn ved at observere din nye killings adfærd.
 
Opfører din kat sig som en kejser? Så er Cæsar måske det helt rigtige navn til det! Hvis din kat på den anden side er lidt klodset og minder dig om en lille klovn, kunne Fedtmule være et godt navneforslag.
 

Yndlingskarakter

Dette er din chance for at opkalde nogen efter den yndlingsfigur i din yndlingsfilm, serie eller bog. Du har måske et navn, som du bare elsker, men det føltes ikke rigtigt for din menneskelige baby - giv din pels-baby det navn i stedet for! Disney, Game of Thrones og Ringenes Herre har inspireret mange dyreejere gennem årene.
 

Andre interesser

Dine hobbyer kan også være en inspiration, når du skal navngive din kat. Har du måske et yndlingssportshold eller yndlingsmad, der kunne gøre dit valg af navn nemmere?
 
I sidste ende er det vigtige at vælge et navn, som du kan lide, og som din killing reagerer på. Din killing er ligeglad med om navnet er unikt eller almindeligt. Og husk altid, at du måske bliver nødt til at råbe det højt, så sørg for, at navnet ikke er stødende på noget sprog.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.