Temperaturer under frysepunktet og en masse sne betyder at din kat skal være mere tid indendørs og bare fordi den har pels betyder det ikke at de kolde temperaturer bliver nemmere.

Katte der er vant til at være aktive udendørs kan lettere blive frustrerede når de ikke har samme mulighed for at løbe deres energi af. Dette kan resultere i uønsket opførsel som ødelæggelse af møbler, territoriemarkering og for meget madindtag. Mange mennesker tager meget på i vægt og får problemer med deres fordøjelse fordi de ikke får nok fibre. Katte spiser græs for at få nok fibre til deres fordøjelse, og det er ikke tilgængeligt for dem her i norden. 

Hvordan kan jeg hjælpe?

At lægge græs ud til din kat er en god idé da dette vil hjælpe med at regulere dens fordøjelse. Udover det er aktiveringslegetøj, kradselegetøj og klatrevægge gode måder til at hjælpe din kat med at holde sig i form under den mørke tid. Det er også en god idé at putte kattebakken indenfor og være sikker på der altid er nok rent sand. 

Husk at kattens energibehov falder med den begrænsede aktivitet, så vælg en passende føde med færre kalorier og højere fiberindhold. Spørg din dyrelæge hvad de anbefaler, og vej gerne din kat en eller to gange om vinteren for at tjekke hvordan det går. Tilpas dens rationer afhængigt af vægten, og giv hellere små portioner end store. Husk, at fra naturens side skal katten jage for at spise - den har ikke en stor madskål fyldt med mad!

Katte der kommer ud i løbet af dagen skal have mulighed for at komme indenfor når det er koldt. Byg en kattelem, eller lad kun din mis komme ud når du er hjemme og har mulighed for at lukke den ind. Du kan også lave en “rede” i et skur eller i en kasse hvor der er tørt og blødt så den kan komme i læ for kulde og vind. Hvis der er meget sne kan det sætte sig fast i pelsen og i værste fald samle sig og hæmme kattens bevægelse. Hvis du oplever at din kat har problemer med dette er det en god idé at holde den indendørs indtil der er mindre sne. 

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.