Foder til kat

Det kan være svært at navigere i junglen af kattefoder, selv for den mest erfarne katteejer. I dag findes et utroligt udvalg af tørfoder og vådfoder og det kan være svært at finde det rette match til dit kæledyr. Hvordan kan du sikre dig, at din kat får det den har behov for?

En god diæt er afgørende for at din kat forbliver sund og får alle de næringsstoffer den har brug for. En god start er altid at spørge din opdrætter eller dyrlæge, for at finde ud af, hvad der passer til din kat. Dog kan katte være kræsne, og det kan være at du skal prøve flere forskellige fodertyper, før du finder netop det din kat vil spise. 

Vi kan ikke rådgive om mærker eller type af foder, men vi kan give guidelines, du kan bruge i valget af foder til din kat.

Katten er et rovdyr

Katten er et rovdyr og det betyder, at den får næring igennem protein og fedt. Katten har ikke behov for store mængder kulhydrater. Nogle katte kan lide at spise en varieret kost, med forskellige smage og dufte. Derfor kan du prøve forskellige smagsvarianter, for at finde det rette til din kat. Nogle katte er til fisk andre til kylling. Generelt er katte vilde med vådfoder, og derfor kan det være et problem hvis din kat ikke spiser tørfoder og du gør det til en vane at tilbyde vådfoder i stedet. Hurtigt vil din kat regne ud, at det gode kommer senere, og derfor ikke spise tørfoderet. 

Brug vådfoder som en særlig snack, som katten får et par gange om ugen eller en gang dagligt. Har din kat særlige helbredsproblemer og behov, der gør at vådkost er optimalt, skal du naturligvis følge de anbefalinger din kat har fået.

Et vegans eller vegetarisk foder er ikke et foder til katte. Disse fodertyper mangler blandt andet aminosyren taurin, der er livsvigtig for katte. Mangle på taurin kan føre til blindhed og hjertesygdom.

Sørg for at væskebalancen er i orden

Katte kan være dårlige til at drikke. Derfor bør du altid have rigeligt frisk vand tilgængeligt, specielt hvis din kat spiser tørfoder. Laktoseintolerance er relativt almindeligt hos voksne katte, så undgå at give dem mælkeprodukter.

Find det foder din kat elsker! Nogle katte kan lide at spise lidt igennem hele dagen, mens andre skal have portionsanrettet 2 gange dagligt, for at undgå overspisning. Det er vigtigt at din kat aldrig sulter, da hurtigt vægttab kan være farligt for kattens indre organer.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.