Kender du din kats Body Condition Score?

Overvægt eller fedme hos katte er et problem, der kan forårsage følgesygdomme og forringe kvaliteten af din kats liv. Her kan du læse hvordan du kan tjekke din kats kropstilstand derhjemme.

Overvægt er lige så skadeligt for katte, som det er for os mennesker. Det kan være svært at bedømme din kats kropstilstand, hvis du ikke ved, hvad du skal kigge efter. Her er en guide til, hvordan du måler, om din pelsede ven er i god stand eller ej.

Fedme hos katte er et voksende problem, som ikke skal tages let på. I nogle lande overstiger antallet af overvægtige eller fede katte 50 procent af katte. I de fleste tilfælde skyldes det for meget mad, eller forkert mad, i kombination med for lidt motion. Overvægtige katte risikerer at udvikle en række helbredsproblemer såsom ortopædiske sygdomme, diabetes mellitus, hjertesygdomme, urinvejslidelser, reproduktionsforstyrrelser og dermatologiske sygdomme. Nogle former for kræft og en øget kirurgisk og bedøvende risiko er andre trusler mod dit elskede og overvægtige kæledyr.

Ved at holde din kat i god form forbedrer du ikke kun din kat sundhed, du forbedrer også kvaliteten af din lodne vens liv. Og undersøgelser har vist, at katte med en idealvægt lever næsten to år længere end moderat overvægtige katte. Et nyttigt værktøj til at finde ud af din kats ideelle vægt er at bruge Body Condition Score (BCS).

Hvad er Body Condition Score?

Du har sikkert hørt om det menneskelige skema Body Mass Index (BMI), der hjælper os med at bestemme ideelle vægte for specifikke kropsstørrelser. Da kæledyr varierer i størrelse og form, bruges et andet karaktersystem - Body Condition Score (BCS).

BCS er en generisk guide til at vurdere dit kæledyrs vægt. Det er en vurdering skabt til at standardisere niveauet af et dyrs vægt, ofte graderet fra 1-5 eller 1-9. Fra undervægtig eller for tynd, via idealvægten til overvægtig.

Kontakt din dyrlæge for hjælp til at finde din kats Body Condition Score.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.