Beagle - den lille sporhund

Racen beagle er en sporhund, som oprindeligt er avlet til at spore kaniner og harer. De lever for at bruge deres næse, der guider dem gennem livet. De nyder selskab og er generelt lette at omgås. Med dens kompakte størrelse og glade natur er beaglen en af ​​de mest populære racer for familier.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om beagle

Beaglen er en race af små jagthunde, der stammer fra England. De har en god lugtesans og overlegne sporingsinstinkter, og de blev avlet for at jage harer, kaniner og hjorte. Racen blev etableret i det 15. århundrede, og det siges, at navnet kommer fra et keltisk ord, der betyder "lille", eller et fransk ord, der betyder "åben mund" eller "højlydt mund".

Beaglen, Harrier og Engelsk Foxhound er slægtninge og minder om hinanden, men de blev udviklet til forskellige formål. Dette resulterede i den langsomt bevægende, fremragende snusende beagle, som det ene yderpunkt, og den hurtigt løbende Engelske Foxhound, som det andet yderpunkt. Harrier ligger midt imellem.

Temperament

Beaglen beskrives som en glad, kærlig og elskelig race, som er nysgerrig, klog og energisk, og kræver masser af legetid. De er fremragende familiehunde, der er populære over hele verden.

Beaglen vil gerne føle sig som en del af gruppen, og de fungerer fremragende i en hundeflok. De kræver en ret stor portion opmærksomhed og legetid. De elsker også børn, og omvendt, og viser sig at være energiske men blide legekammerater. Men beagler kan dog godt lide at gøre tingene på deres egen måde, og de kan være beslutsomme og stædige i deres forsøg på at få det, de gerne vil opnå.

Beagler kan komme til at kede sig, hvis de efterlades alene for længe. Hvis de f.eks. efterlades i baghaven, vil de begynde at finde måder at underholde sig selv på, som regel ved at hylle, grave eller forsøge at flygte.

Aktivitetsniveau

Beagler er aktive, energiske hunde, der har brug for mindst en times motion hver dag - dette betyder ikke blot at lukke dem ud i baghaven. Beagler blev avlet til at arbejde i flokke og er gladest, når de har selskab.

Foruden jagt er egnede træningsformer hverdagsgåture, vandreture eller jogging. Gåture skal gøres i snor, for som en sporhund med et meget stærkt jagtinstinkt, vil en beagle ikke være i stand til at modstå trangen til at løbe ud på jagt efter en uimodståelig duft.

Der er selvfølgelig sjældne tilfælde, hvor det er muligt at lære en beagle at gå uden snor, men det er næsten sikkert, at du bliver nødt til at holde den i snor.

Pelspleje hos beagle

Racens korthårede pels kræver minimal pelspleje - men børstning en gang om ugen anbefales. Beagler fælder, men fordi deres hår er så kort, er det ikke særligt mærkbart.

Deres pels har en tendens til at blive tykkere om vinteren, så de fælder mere om foråret. Det er rene hunde, der normalt ikke har brug for hyppige bade.

Træning af beagle

Beagler har brug for daglig motion og mental stimulering i form af snuseture. Uden dette kan de komme til at kede sig og blive destruktive. De er fremragende til træning i forskellige sportsgrene, især sporings- og næsearbejde. En glad beagle er en beagle, der får brugt sin næse.

Racen kan være en smule vanskelig at renlighedstræne, og det kan tage op til et år at gøre en beagle helt renlig. Tidlig socialisering og hvalpetræningskurser er et must, og beagler har brug for tålmodighed, positiv forstærkning og lidt kreativitet. Husk at beagler er besat af mad og vil gøre næsten alt for en godbid.

Størrelse og vægt

Beaglen er en mellemstor hund.

 • Højde: 33-40 cm.
 • Vægt: 8-14 kg.

Farve

Alle beagler har en kort, ren pels, der normalt er trefarvet (hvid, tan og sort) eller tofarvet med citrongule eller rødbrune pletter på en hvid krop. Alle såkaldte hound-farver er tilladt.

Særligt for racen

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, før du anskaffer en beagle. Det vigtigste er, at racen er en sporhund og styres af sin næse.

Racens næse er altid i jorden og søger efter et interessant spor at følge, så en indhegnet gård er en god ide, for at holde den i sikkerhed for trafik eller andre farer. Og igen - den har en stor kærlighed til mad! Efterlad derfor ikke mad uden opsyn!

Arvelige sygdomme

Beagler er generelt sunde hunde, men visse sundhedsmæssige problemer kan påvirke dem. Ansvarlige opdrættere vil screene deres avlshunde for helbredsmæssige tilstande, såsom:

 • hofteledsdysplasi
 • Steroid responsiv meningitis (SRMA)
 • Intervertebral disk disease (IVDD)
 • Kinesisk beagle syndrom
 • Dværgvækst
 • Epilepsi
 • Hypothyreoidisme
 • Patella luxation
 • Øjensygdomme såsom glaukom og PRA (progressiv retina atrofi).

Foder til beagle

Beagler er madtyve og vil prøve at spise alt. De vil spise dit affald dagligt, hvis de får chancen, og de er villige til at spise, indtil de springer. Husk, dét at holde din beagle i en passende vægt er en af ​​de nemmeste måder at holde din hund sund og forlænge dens levetid.

Hundetype

Sporhund

5 fakta om beaglen

 1. Beagler blev primært udviklet til at jage harer, en aktivitet kendt som beagling.
 2. Beagler har brug for regelmæssig motion for at opretholde en sund sindstilstand, og de bør ikke efterlades alene for længe.
 3. Racen savler ikke eller har en grim lugt af hund, og fældning er minimal.
 4. Den berømte tegneseriefigur Snoopy er en beagle.
 5. Beaglen elsker mad og overspiser, hvis den får chancen. Sørg derfor for at holde dit spisekammer lukket og dine skraldespande hundesikrede.

Populære produkter til Beagle

Royal canin Beagle Adult Hundefoder

Fuldfoder til voksne og modne hunde af racen Beagle - Over 12 måneder.

Hills Puppy, Medium Breed Hundefoder

Foder velegnet til Beagle hvalpe.

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.