Knæledsrøntgen hos hund

Det er i øjeblikket kun hos boxere, at en central vurdering og registrering af knæledsstatussen sker. For at kunne bekræfte resultatet, skal hunden mindst 12 måneder gammel og ID-mærket ved røntgenundersøgelsen. Ved en røntgenundersøgelse skal hundens registreringsbevis medtages, således at hundens identitet kan kontrolleres.

Røntgenbillederne sendes til Danske Kennel Klub for en røntgenudtalelse med en henvisning underskrevet af dyrets ejer. Gennem signaturen tillader ejeren, at resultatet bliver offentligt og kan registreres i DKKs veterinærdataregister. Billederne bedømmes af en røntgenspecialist og arkiveres hos Dansk Kennel Klub.

DKK udsender et røntgencertifikat med diagnosen ligesom ved øvrige officielle røntgentilbagemeldinger.

Hvordan foregår det?

I forbindelse med røntgenundersøgelsen lytter en dyrlæge til hundens hjerte, inden den bliver bedøvet.

Hunden får et sedativ (beroligende middel) inden røntgenundersøgelsen. Afhængigt af hvilken type beroligende middel, hunden har fået, gives eventuelt et præparat til at vække hunden igen, når undersøgelsen er afsluttet.

Omlægning

Normalt afbildes knæled i forbindelse med hofterne. På de officielle hofter krævede sedation. De anvendes til sedation under hofterne præparater, som er omfattet af de nationale doping regler for hunde. Hunden må ikke få lov til at deltage på udstillingen, test, konkurrence eller uddannelse i omlægningsperioden.

Læs mere om omlægningsperioder for sedation ved røntgen på Dansk Kennel Klubs hjemmeside.

Afgift

Omkostningerne for vurderingen af ​​røntgenbillederne, registrering og arkivering betales til Dansk Kennel Klub. Prisen afhænger af antallet af led, der røntgenfotograferes. Først når afgiften er betalt og registreret hos DKK, udsendes en tilbagemelding i form af et røntgencertifikat til dyrets ejer

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.