Hundehvalpen skal vaccineres for at beskytte den bedst muligt, hvis den bliver udsat for:

  • Hundesygevirus
  • Parvovirus
  • Smitsom leverbetændelse
  • Parainfluenza
  • Leptospirose
  • Rabies
  • Kennelhoste

Når hunden er vaccineret, mod sygdommene, danner den antistoffer og opnår beskyttende immunitet. Det betyder at hundehvalpen kan bekæmpe sygdommen. Jo højere indhold af antistoffer mod en sygdom, jo bedre beskyttelse. 

Hvilke vaccinationer skal min hvalp have?

Hvad din hvalp skal vaccineres imod, kommer an på hvordan din hvalps liv bliver. Forventer du at din hundehvalp skal med ud at rejse udenfor landets grænser, så skal den eksempelvis vaccineres mod rabies (tidligst ved 12 uger). Har du en hund, der er glad for vandhuller og mudder, så bør den vaccineres mod leptospirose og har du en hund, der skal meget ud blandt andre hunde, så er kennelhostevaccinen aktuel. Som udgangspunkt bør alle hvalpe dog vaccineres mod hundesyge, parvovirus, smitsom leverbetændelse og parainfluenza. 

Hvalpe får antistoffer mod forskellige sygdomme igennem mælken fra deres mor. Disse antistoffer bevarer deres virkning i 8-12 uger. Herefter skal hvalpen selv danne antistoffer mod sygdomme. Det er i dag muligt at vaccinere hvalpe helt ned til 6-ugers alderen, så hvalpen er beskyttet i den periode, hvor den overgår fra at have tævens antistoffer til selv at skulle producere dem.

Hvad din hvalp skal vaccineres mod, er altid en individuel vurdering. Ring til os og spørg!

Hvor længe holder en vaccination?

Hunde reagerer individuelt på en vaccination og mængden af antistoffer i blodet falder efterhånden, som tiden går. Hvor hurtigt mængden daler er individuelt. Derfor vil nogle hunde være beskyttede i kortere, andre i længere tid.

For at vide med god sikkerhed om den enkelte hund kan vaccineres med længere intervaller, er man nødt til at måle antistofniveauet i blodet. udfordringen er dog, at ingen kender det endegyldige svar på, hvornår en hund er fuldt beskyttet. Ved kliniske afprøvninger fastsættes en grænseværdi. Man kan dog godt forestille sig, at et smittepres bliver så stort at hunde med højt antisfoniveau kan smittes med en sygdom. Derfor er det utroligt vanskeligt at forudsige, beskyttelsen ved en given antistof-værdi.

Er du i tvivl om din hvalp er korrekt vaccineret og dækket ind, så ring og spørg os!

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.