Hundehvalpe lugter typisk lidt, når de flytter i et nyt hjem. Det er helt normalt og  når hundehvalpen er faldet til i det nye hjem, kan du roligt give den et lækkert bad.

En god badeoplevelse

Det er vigtigt at det første bad bliver en god oplevelse. Sørg for at din hundehvalp står eller sidder på et godt underlag, så den ikke glider. Sæt halsbånd på, så du kan have en snor i og derved have styr på hvalpen. Det optimale er at I er to om første bad, så én person kan styre hvalpen og belønne, mens den anden vasker hvalpen. 
Giv gerne det første bad, når hvalpen er sulten og brug gode godbidder som belønning.

Børst hunden inden badet

Hvis du har en hvalp, der har længere pels, skal du altid børste pelsen grundigt igennem inden du bader hvalpen. Hvis filtret pels bliver våd, er det meget svært at rede ud bagefter og der er derfor risiko for, at der kommer store filter og det bliver en uheldig oplevelse for din hvalp. Du kan rede pelsen igennem med en børste, der passer til din hvalps pels og eventuelt lidt tørbalsam.

Shampoo og balsam

Hundes PH-værdi er anderledes end menneskers og det er derfor ikke en god idé at bruge menneskeshampoo. Vælg i stedet en god shampoo, der passer til din hunds pelstype. Er din hundehvalp hvid, kan det være en idé med en shampoo til hvide hunde. Vælg gerne en shampoo, der passer til sart hud. Flere shampoo-mærker har produkter der passer til hvalpe. 
Har din hund længere pels, kan balsam være en god idé. 

Sådan gør du

  1. Fyld badekar eller håndvask op, så vandstanden cirka når din hundehvalps knæ.
  2. Løft hundehvalpen op i badekar eller håndvask.
  3. Tænd for bruseren på medium styrke og sørg for at vandet har en god lunken temperatur.
  4. Hold bruseren tæt på hundens pels, så hvalpen ikke bliver forskrækket og gør pelsen våd. Undgå øjne og ansigt, medmindre hundehvalpen er meget beskidt. I så fald, tag en blød svamp og brug den til at vaske hundehvalpens ansigt.
  5. Når pelsen er våd, sæber du pelsen grundigt ind. Lad sæben sidde i et par minutter og skyl grundigt al shampooen ud med lunkent vand.
  6. Tryk vandet ud af hundens pels med hænderne og tør den bagefter grundigt med håndklæder. Brug eventuelt en føntørrer, men hold den på lav varme og i god afstand fra hvalpen.
  7. Kontroller altid at hundens ører er helt tørre, for at undgå bakterier der trives i et fugtigt miljø.

Husk altid at rose din hund og belønne den undervejs. Det første bad kan tage lang tid, men hvis du bruger tiden og gør det til en positiv oplevelse, vil det lette dit arbejde resten af hundens liv.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.