Ormebehandling af hund

Kontakt din nærmeste AniCura-klinik for at få råd og tips om ormebehandling af din hund.

Ormebehandling af hvalpe

Rutinemæssig ormebehandling af hvalpe udføres som regel hos opdrætteren. Dyret behandles med receptpligtige præparater, som er virksomme mod spoleorme og eventuelt fladorme. Afhængigt af hvilket præparat, der anvendes, kan behandlingsforløbet variere en del. Spørg din opdrætter eller dyrlæge, om du selv skal give en sidste dosis af ormebehandlingsmidlet til din hvalp.

Ormebehandling af voksne dyr

Voksne hunde har sjældent brug for rutinemæssig ormebehandling. På grund af resistensudviklingen anbefales det ikke at give rutinemæssig ormebehandling til hunde, uden at man først får foretaget en laboratorieanalyse af en afføringsprøve. Hos AniCura kan du få råd og hjælp, hvis du mistænker, at dit dyr er ramt af indvoldsorm.

Ormebehandling før udlandsrejse

Hunde, som rejser i Norge, Storbritannien, Irland, Finland og Malta skal ormebehandles med et middel, der indeholder prazikvantel, mod rævens dværgbændelorm. Behandlingen mod rævens dværgbændelorm foretages af dyrlægen og indskrives i EU-passet. Behandlingen skal udføres inden for en periode på højst 120 timer og mindst 24 timer før den planlagte afrejse. Der er desuden givet dispensation for forebyggende behandling mod rævens dværgbændelorm i Danmark, hvis hunden er i risiko for at optage ormen og være rask smittebærer. Hunde der færdes frit i naturen inkl. jagthunde anbefales, at behandles regelmæssigt hver 4. uge. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.