Kloklipning på hunde

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og din hund med at få klippet kløer. Vores dyrlæger i AniCura-appen hjælper gerne med råd og vejledning vedrørende klipning af kløer - appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

Kloklipning er en vigtig del af den almindelige pleje for din hunds vedkommende. Det kan føles ubehageligt at gå, hvis kløerne er blevet for lange og risikoen for klobrud øges, ligesom for lange kløer kan vokse helt ind i trædepuderne, hvilket kan medføre smertende sår og risiko for infektion. 

For de fleste hunde er det passende at få kløerne klippet en gang om måneden, men klo-tilvæksten er lige så individuel som klo-slitagen, så nogle hunde har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Kloklipning på hunde 

Hårdtarbejdende hunde holder ofte deres kløer i en god længde gennem slitage. Vildtkløer og ulvekløer (som sidder lidt oppe på benene) bør klippes oftere end de øvrige, eftersom de ikke bliver slidt naturligt, når hunden går. 

Hvordan træner jeg min hund i at få klippet kløer? 

Det er bedst at træne hvalpen i at få klippet kløer tidligt i livet, så det bliver en del af hverdagen. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor hunden belønnes for den korrekte adfærd. 

Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dig, hvis du gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.