Kloklipning på hund

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og dit kæledyr med at få klippet kløer eller negle.

Kloklipning er en vigtig del af den daglige pleje hos din hund. For lange kløer indebærer øget risiko for klobrud eller for, at en forvokset klo skal vokse ned i trædepuden med slemme og smertende sår til følge. 

For de fleste hunde er det nok at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så en del har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Negleklip på hunde 

Hårdtarbejdende hunde holder indimellem deres kløer i en god længde gennem slitage. Vildtkløer og ulvekløer (som sidder lidt oppe på benene) bør klippes oftere end de øvrige, eftersom de ikke bliver slidt naturligt, når hunden går. 

Hvordan træner jeg min hund i at få klippet kløer? 

Mange hunde klarer fint, at man klipper deres kløer, men en del kan være ømme om poterne. Det er bedst at træne hvalpen og killingen i at få klippet kløer og negle tidligt, så det bliver en del af hverdagen. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor dyret belønnes for den korrekte adfærd. 

Indimellem oplever dyreejeren, at det er svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige nerven. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dyreejere, som gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Sådan klipper du selv din hunds kløer: 

  • Sæt dig med din hund, så den vender væk fra dig 
  • Hold godt fast i hundes pote uden at klemme for meget
  • Klip kun spidsen af kløerne. Hunde har "neglekød" med blodkar og nerver, som man skal undgå. Hvis hunden har lyse negle, kan man skimte neglekødet i kloen
  • Placér negleklipperen vinkelret på kloen, fra top til bund, og klip! (Hvis du klipper kloen fra side til side, kan du risikere at kloen splintrer)

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.