Er du blevet hvalpeejer? 😻

Download vores Hvalpe-guide, og tilmeld dig vores månedlige emails om hvalpe, så fortæller vi dig alt, du har brug for at vide! Tilmeld dig her!

Kloklipning på hund

Kloklipning, negleklipning eller klipning af kløer. Hos AniCura kalder vi det kloklipning, men uanset hvad du vælger at kalde det, så står vi klar til at hjælpe dig og dit kæledyr med at få klippet kløer.

Kloklipning er en vigtig del af den almindelige pleje hos din hund. Det kan føles ubehageligt at gå, hvis kløerne er blevet for lange og risikoen for klobrud øges, ligesom for lange kløer kan vokse helt ind i trædepuderne, hvilket kan medføre smertende sår og risiko for infektion. 

For de fleste hunde er det passende at få kløerne klippet en gang om måneden, men klotilvæksten er lige så individuel som kloslitagen, så en del har brug for hyppigere kloklipning og andre sjældnere.

Kloklip på hunde 

Hårdtarbejdende hunde holder ofte deres kløer i en god længde gennem slitage. Vildtkløer og ulvekløer (som sidder lidt oppe på benene) bør klippes oftere end de øvrige, eftersom de ikke bliver slidt naturligt, når dyret går. 

Hvordan træner jeg min hund i at få klippet kløer? 

Mange hunde klarer fint, at man klipper deres kløer, men en del kan være ømme om poterne. Det er bedst at træne hvalpen i at få klippet kløer tidligt i livet, så det bliver en del af hverdagen. Kloklipning bør altid trænes med positiv forstærkning, hvor dyret belønnes for den korrekte adfærd. 

Indimellem oplever dyreejeren, at det er svært at vide, hvor meget man skal klippe af uden at beskadige nerven. Vi tilbyder hjælp til regelmæssig kloklipning såvel som instruktioner til dyreejere, som gerne vil lære at klippe kløerne selv. 

Sådan klipper du selv din hunds kløer: 

  • Sæt dig med din hund, så den vender væk fra dig 
  • Hold godt fast i hundes pote uden at klemme for meget
  • Klip kun spidsen af kløerne, så du ikke kommer for tæt på kloens kar og nerver. Hos hunde med lyse kløer kan man skimte kar og nerver i kløerne, det er ikke muligt hvis kløerne er mørke. 
  • Placér kloklipperen vinkelret på kloen, fra top til bund, og klip! (Hvis du klipper kloen fra side til side, kan du risikere at kloen splintrer).

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.