Sundhedsundersøgelse af hunde

Ved en sundhedsundersøgelse udføres en klinisk undersøgelse, som dokumenteres i hundens journal. Formålet med sundhedsundersøgelsen er at vurdere din hunds helbredstilstand og finde eventuelle misdannelser eller begyndende tegn på sygdom. I AniCura-appen er vores dyrlæger klar til at hjælpe dig med råd og vejledning i forhold til din hund, appen er åben kl 07-22 alle dage året rundt.

En sundhedsundersøgelse anbefales minimum én gang om året, før vaccination, samt for eksempel i forbindelse med salg/overdragelse af hunden til en ny ejer. Ved oprettelse af sundhedsforsikring til hunde kan forsikringsselskaber forlange en attest fra en sundhedsundersøgelse. 

Ved en klinisk undersøgelse gennemgår dyrlægen blandt andet øjne, ører, lymfeknuder, hud, pels og kløer, samt tænder og mundhule. Dyrlægen lytter på hjerte og lunger, samt mærker på mælkekirtler, testikler og bughulen, og vurderer om hunden bevæger sig normalt. Ofte tjekkes analkirtler også, og din hunds vægt vurderes sammenholdt med størrelse og kropsbygning. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.