Afføringsprøve fra hund

Ved gentagne mave-tarmproblemer hos hunde, kan dyrlægen anbefale at analysere en prøve fra hundens afføring. Alt efter symptomerne, kan der laves forskellige analyser, såsom at undersøge for forekomsten af blod, mave-tarmparasitter, virus eller bakterier. Afføringsprøver kan også bruges forebyggende til at undersøge for parasitter.

Afføringsprøve fra hund

Sammen med andre undersøgelser og hundens symptomer, kan svaret på afføringsprøven hjælpe dyrlægen med at stille den rette diagnose. Afføringsprøver er særlig brugbare ved længerevarende marve- og tarmproblemer hos dyret eller hvis der er mistanke om orm. 

Hvordan tager jeg en afføringsprøve fra min hund?

I de fleste tilfælde er afføring fra en enkelt dag tilstrækkelig, hvis dyrlægen beder om en afføringsprøve fra hunden. Afføringsprøven kan afleveres i en pose eller lukket beholder i køleomgivelser, dog ikke frost. 

Man skal så vidt muligt prøve at undgå at blande jord og skidt med i prøven, hvilket kan undgås ved at tage den øverste del af hundens afføring. Undersøgelsen bliver mere sikker, hvis der opsamles og afleveres lidt afføring fra flere forskellige portioner. Den ældste portion bør ikke være mere end 24-30 timer gammel.

Hvornår får jeg svar på prøven?

Alt efter hvilken analyse, der er bestilt, kan det tage op til en uge inden analysen er færdig. Prøvesvaret kan give en forklaring på symptomerne, men nogle gange er det nødvendigt med yderligere undersøgelser og prøver.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.