Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Allergitest og hyposensibilisering hos hund og kat

Din hund eller kat kan blive testet for allergi på flere forskellige måder. De mest almindelige er ved en priktest eller en blodprøve.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.

Priktest for allergi

Priktesten udføres for de mest almindeligt forekommende luftbårne allergener (allergifremkaldende stoffer), som forårsager allergi hos hunde:

  • Husstøvmider
  • Græs- og træpollen
  • Dyrehår (hudceller)
  • Møl

Inden undersøgelsen får din hund først et beroligende middel. Pelsen barberes af på brystet, hvor testen udføres. Dyrlægen sprøjter en lille mængde allergener ind under huden, så der opstår en lille hævelse ved hvert injektionssted.

Testen aflæses efter 15 minutter. Det betyder at du får svar mens selve testen udføres. Hvis hunden eller katten reagerer positivt, vil huden i området blive rød og hæve, der hvor stoffet blev indsprøjtet.

Blodprøve

Man kan også teste for allergi ved hjælp af en blodprøve. Blodprøven analyseres i et laboratorie, hvor hundens forsvar mod forskellige allergener undersøges. 

Resultatet af allergitestene kan lægge grund for en behandling ved hjælp af hyposensibilisering.

Hyposensibilisering - behandling af allergi

Ved hyposensibilisering injiceres en lille mængde af de allergener, som hunden eller katten viser en allergisk reaktion imod, ind i dyret. Injektionerne gentages regelmælssigt og gives i større og større dosis.

Formålet er, at dyrets immunforsvar skal blive ”optrænet” til at modstå allergenerne, så den allergiske reaktion aftager. Ca. 80 % af de behandlede hunde og katte oplever at allergien forsvinder helt eller bliver markant formindsket.