Vi har fået ny hjemmeside

Vi håber du kan lide den. Ved alle store systemskift, kan der ske fejl, så vi beklager fejl, hvis en knap ikke virker, eller der står "hund" i stedet for "kat". Vi garanterer, at vi godt kan kende forskel på hund og kat, når I besøger os på klinikken.

Bakteriedyrkning

Bakterier findes overalt på kroppen og i vores omgivelser. Problemer kan opstå, når bakteriebalancen forstyrres, eksempelvis i tilfælde af sår eller medicinering.

Kontakt en dyrlæge

Det kan eksempelvis være, hvis symptomerne eller anbefalingerne passer til dit dyr.

Så længe der er balance mellem bakterierne, og så længe kroppens naturlige forsvar fungerer, er der ingen problemer. Sker det til gengæld at et sår ikke heler, eller at tarmens bakterieflora forstyrres, så kan der opstå en ubanlance, hvor der er behov for bakteriedyrkning.

Diagnosticering gennem bakteriedyrkning

For at stille den korrekte diagnose ved en mistænkt bakteriel infektion, tages en prøve. Det kan eksempelvis være en urinprøve eller et skrab fra huden. Prøven indsendes til et laboratorium med ekspertise i bakteriologi.

Afhængig af prøven, dyrkes bakterierne på forskellige dyrkningsmedier under forskellige temperaturer og i forskellige gasmiljøer.

Det tager flere dage for at få et endeligt svar fra en bakteriedyrkning. Bakterierne er nødt til at vokse på dyrkningsmedier, inden de kan arts- og resistens bestemmes. Ved en såkaldt resistensundersøgelse undersøges bakteriernes følsomhed over for forskellige antibiotika. Dette er et meget vigtigt skridt, for at kunne behandle hunden eller katten med den rigtige form for antibiotika.

Så vidt muligt, bør brug af antibiotika være baseret på resultatet af en bakteriel prøve med resistensundersøgelse.