Somali kat

Denne smukke kat kaldes undertiden "rævekatten" på grund af dens store spidse ører, grønne mandelformede øjne og buskede hale. Den er en intelligent, elegant og legende ledsager, der elsker opmærksomhed - du vil få det sjovt sammen med denne nuttede kat.

Hurtige fakta

Hver kat er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Hengivenhed

  Hvor meget hengivenhed du kan forvente.
 • Børnevenlig

  Nogle katte har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Verbal

  Hvor meget har disse katte tendens til at "snakke".

Baggrund for somali kat

Grundlæggende er somalien en langhåret abyssiner og resultatet af et recessivt gen i den abyssinske kat. Trods navnet kommer racen ikke fra Somalia, men mere sandsynligt kysten af Det Indiske Ocean og dele af Sydøstasien.

Denne langhårede abyssinske kat blev først bemærket i begyndelsen af det 20. århundrede og blev sandsynligvis skabt da opdrættere introducerede langhårede katte i deres avlsprogrammer, for at øge deres bestand, især efter 2. verdenskrig, da der var få abyssinere. Men de udviklede sig ikke som deres egen race før 1960'erne, og det var da, at racen fik navnet somali. I 1981 anerkendte Fédération Internationale Féline somalierne som en race.

Personlighed

Somalierne er en kombination af skønhed og personlighed; en meget intelligent, legesyg og aktiv kat. Racen er godmodig, nysgerrig, meget aktiv og atletisk - og elsker virkelig at lege. De vil lege med deres eget legetøj i timevis, men de kan også nyde interaktiv leg med deres familie.

Racen har en kærlighed til højder. De kan godt lide at være så højt oppe som muligt og vil sætte pris på at have et eller flere lofthøje kattetræer. Din somaliske kat vil hoppe og lege, men på trods af det er det en let kat at have i dit hjem.

Racen elsker at være sammen med mennesker og trives med opmærksomhed og hengivenhed fra dem. Den kan trænes i at gøre ting, såsom at blive, hente legetøj og udendørs øvelser. Somaliere passer godt ind i ethvert hjem, hvor de er elsket og får masser af opmærksomhed.

Udseende, størrelse og vægt

Somali katten er en velproportioneret, mellemstor kat med fast muskeludvikling og afrundet kileformet hoved. De store ører, mandelformede øjne, slanke ben og fulde buskede hale og lår giver somalierne et vildt “lille ræv” -udseende, der virkelig er tiltalende.

Ligesom dets forgænger abyssineren, er somalierne elegante, men alligevel solidt bygget. Det er en langsomt udviklende race, der når sin fulde størrelse, modenhed og potentiale omkring 18 måneder.

Vægt:

 • Hankatte vejer 5-6 kg
 • Hunkatte vejer 3-4 kg

Farve

Somalieren er en smuk kat med en levende farverig pels. Deres pels indeholder mellem fire og tyve farver på hvert hårstrå, i en meget fin struktur, hvilket gør deres pels blødere at røre ved end andre katteracer. Standardfarverne for somalierne er røde, blå, rødmelerede eller fawn, men denne race kan også have en masse andre farver.

Pelspleje

Pelsen på somalierne er blød, silkeagtig og mellemlang. Pelsen er blød uden at være ulden og halen er fluffy. Børst eller kæm håret ugentligt, for at forhindre eller fjerne filtring eller knuder. Da håret imidlertid ikke er så langt som hos den persiske, er det dog lettere at holde pelsen i orden. De fleste somaliske katte nyder at blive plejet, hvis rutinen er etableret som killing, og jobbet er bestemt lettere, når det gøres regelmæssigt.

Somali kat i sofa.jpg

Specielt for somali katte

Da somalierne er en legende og nysgerrig kat, kan den nogle gange lave ballade i hjemmet. Racen har evnen til at åbne skabe, tænde vandhanen, udforske de øverste hylder og finde de mindste rum at udforske. Somalierne kan holde mad og genstande i sine poter som en abe. Når det er sagt, kan denne kat være stædig, men udviser også en entusiasme for livet, der gør den til en vidunderlig ledsager og familiemedlem.

Arvelige sygdomme

Selvom de fleste somaliske katte er sunde, kan nogle somaliere, ligesom nogle abyssinere, udvikle et arveligt sundhedsmæssigt problem kaldet Pyruvat-kinase-mangel, der kan forårsage anæmi, hvilket betyder underskud i antal røde blodlegemer i kredsløbet. En pålidelig test er tilgængelig for dette, og ejere bør spørge opdrættere, om deres katte er blevet testet. Ikke alle katte udvikler kliniske tegn på pyruvat-kinase-mangel, men symptomerne inkluderer sløvhed, depression, manglende appetit og bleget tandkød.

Andre problemer, der kan forekomme i racen, er en forstyrrelse kaldet renal amyloidose, der påvirker nyrerne og en øjensygdom kaldet progressiv retinal atrofi, som til sidst fører til blindhed.

Foder

Hver kat er unik, og hver har deres særlige præferencer og behov, når det kommer til mad. Somali er imidlertid en livlig kat og har brug for både protein og fedt. Hvis du ikke fodrer din kat med premium mad til katte, skal du give din somali et afbalanceret supplement med vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Og selvfølgelig, som for alle katte, er det vigtigt at fodre din kat den rigtige mængde mad, for at opretholde en sund tilstand.

Fem fakta om somali

 1. Somalierne kommer faktisk ikke fra den afrikanske nation Somalia (tidligere kendt som Abyssinia), men fik navnet til at matche sin korthårede artsfælle abyssineren.
 2. Racen er meget intelligent og legesyg. Denne race elsker at være sammen med mennesker og trives med opmærksomhed og kærlighed fra dem.
 3. Somalien er en smuk kat med en blød, silkeagtig og farverig pels. Den har store ører, mandelformede grønne øjne og en busket hale.
 4. Somalien er en langsomt udviklende race og når sin fulde størrelse, modenhed og potentiale omkring 18 måneder.
 5. Somalierens buskede hale har givet den kælenavnet "rævekat."
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.