Kattesikring af dit hjem er lidt det samme som børnesikring. For at se verden fra din kats eller killings synsvinkel kan du blot gå ned på gulvet og scanne rummet for mulige eventyr. Den nederste del af huset er dog ikke nok - en killing kan lide at klatre - du skal også kigge op for at se eventuelle farer.

Hylder og vinduer

Det er naturligvis en god idé at fjerne alt glas- og porcelænspynt, som din killing kan vælte og skære sig på. Memorabilia og andre ting, der er dyrebare for dig, er også en god idé at opbevare et sted, hvor din killing ikke kan ødelægge eller skade sig selv på den.
 
Det samme gælder pynt, planter og lamper i vindueskarmene. Katte kan lide at kigge ud af vinduet, og du kan hjælpe din lille pelsbold med at få et udsigtspunkt ved at lave lidt plads i vindueskarmen i dens yndlingsvindue.

Giftig mad

Selvom noget bestemt mad kan være en delikatesse for mennesker, er meget menneskemad giftigt for din kat. Sørg for, at du ikke lader mad ligge, som kan være farligt. Chokolade, hvidløg, vindruer og svampe er eksempler på mad, der er farligt for katte og killinger.

Anden gift

Rengøringsmidler som vaskemiddel, blegemidler og koncentrerede væsker bør opbevares utilgængelige for din kat, såvel som medicin. Planter og afskårne blomster kan være fristende at tygge på for en kat, der ikke har adgang til rigtigt græs.
 

Jule- og påskepynt

Et juletræ er uimodståeligt for en kat. Alt det funklende glans og dinglende kugler, og ikke mindst et træ at klatre op i - hvad mere kunne en kat ønske sig? Men kuglerne går let i stykker, når de falder på gulvet, og skårene kan skære din kat. Opbevar juletræet i et rum, der kan aflåses, eller hvis du har mulighed for at sætte et hegn om juletræet er det en rigtig god idé. Hvis du tror, ​​at din kat kan modstå at klatre i træet, kan det være nok kun at dekorere træets øverste halvdel.
 
Tændte stearinlys og katte er en dårlig kombination - sørg for at eventuelle stearinlys er uden for rækkevidde eller under en glashætte, så din kat ikke ved et uheld brænder halen.

Åbne altaner og vinduer

Hvis du bor i et højhus, risikerer din kat at falde, hvis du lader et vindue eller altandør stå åben – katte lander ikke altid på deres fødder. Sørg for at kattesikre vinduer og døre ved at installere sikkerhedsnet eller masker. Du kan også flytte møbler væk fra vinduerne, så din kat ikke kan bruge dem til at nå vindueskarmen. Disse forholdsregler er endnu vigtigere, når du har en killing. De fleste tilskadekomne katte er under et år gamle, hvilket sandsynligvis har at gøre med uerfarenhed og en mere legesyg opførsel.
 

Badeværelse

Glem ikke at slå brættet ned! En killing der falder i toilettet, har svært ved at komme op igen.

Små rum

Små mørke rum eller huller omkring dit hjem er steder, som en nysgerrig killing vil elske at udforske! En vaskemaskine eller tørretumbler der er åben, er meget attraktiver for en killing at klatre ind i. Især hvis den er fyldt med lunt, tørret tøj og kan forveksles med en varm hyggeseng. Et stort køleskab er et andet sted, hvor en killing kan kravle ind, når du lægger mad væk. Sørg for at tage et ekstra kig, før du lukker det!

Varme kogeplader

En varm kogeplade er svær at genkende for en nysgerrig kat, især dem der ligner en forlængelse af køkkenbordet. For at forhindre, at din kat ved et uheld brænder sine poter på en varm kogeplade, kan du placere en gryde fyldt med koldt vand på en kogeplade, der stadig er varm efter tilberedning, på den måde køler den hurtigere ned. Og husk at holde din killing væk fra køkkenbordet - det er bedst for dem og for hygiejnen.

Ledninger

Katte og killinger elsker ledninger. Ledninger bevæger sig, når din kat rører ved dem med poterne og er selvfølgelig sjove at lege med. Katte elsker også at tygge på ledninger, hvilket kan være farligt. Prøv at opbevare ledninger i en boks, under gulvtæpper eller på andre måder skjule dem for din kat.

Små genstande

Garn, nåle og tråd samt ørepropper og hårgummibånd er eksempler på små genstande, der kan ligge rundt omkring i huset, og som kan være farlige, hvis din killing finder og sluger dem.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.