4 tips til at gøre juletræet kattesikkert

Som vi alle ved er katte nysgerrige skabninger, og for dem må juletræet ligne et træ fyldt med glimtende legetøj. Desværre kan julepynten også være farlig for katten og skabe stressende situationer for katteejeren. Læs vores top tips for at kattesikre dit juletræ så du kan undgå kat-astrofer i år

1: Vær sikker på at juletræet er stabilt

En stabil og tung juletræstander er essentiel i ethvert kattehjem. Om muligt kan du stille juletræet op af en væg så det ikke falder ned på noget når din kat tester dets tyngdekraft. Du kan også fæstne træets top med et tyndt stykke ståltråd eller en klar fiskesnor og sætte det fast til væggen - på den måde sikrer du at træet holder sig oprejst. 

2: Den rette dekoration

 

Glitrende guirlander viklet rundt om træet er prikken over i’et for det smukke juletræ - men med hvert lille vindpust bevæger det sig og frister katten til at lege med det og ofte spise dele af det. Det er derfor ikke anbefalet at have denne type julepynt i et kattesikkert hjem. 

Glaskugler er smukke men går nemt i stykker hvis det kommer i poterne på en legesyg kat, og det kan hurtigt ende i et dyrlægebesøg. Plastikkugler, eller pynt lavet af papir, træ, grankogler og andre naturmaterialer ser flotte ud og er langt sikrere for nysgerrige og legesyge katte. 

3: Lad de nederste grene være tomme

Hæng kun din julepynt i den midterste og øverste del af træet, og lad den nederste del stå tom. På den måde ser dit træ stadig flot pyntet ud men det er mindre attraktivt for din kat der heller ikke kan nå pyntet så nemt længere.

4: Vær forsigtig med julelys

Vær sikker på at lyskæderne er sat stramt fast til træet og at ingen løse ledninger hænger så katten vil kunne sætte sig fast i dem. For en sikkerheds skyld bør du undgå at bruge levende lys på træet. Trådløse LED lys der kan tændes og slukkes med en fjernbetjening er super gode alternativer til den traditionelle lyskæde. 

 

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.