Pomeranian

Denne lille ræve-lignende hund er kompakt, aktiv og klog. Udover at være fluffy og virkelig nuttet, er det en ægte familieven med vagthundeinstinkter og en interessant historie.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om pomeranian

Pomeranian, også kendt som Pom, er en hunderace af spids-typen, der er opkaldt efter regionen Pommern i det nordvestlige Polen og det nordøstlige Tyskland. De originale pomeranian vejede 9-13 kg, hvilket er meget større end den Pom, som vi kender i dag.

Racen blev populær i Storbritannien efter at Dronning Victoria blev forelsket i en pomeranian, mens hun rejste i Italien. Hun bragte en hund med hjem, hvormed racens popularitet startede. Fra hendes hunde blev størrelsen avlet endnu længere ned til den toyhund, vi kender i dag.

Navnet pomeranian blev ikke accepteret af tyskerne før i 1974, der brugte det generiske navn på tysk dværgspids og hævdede, at denne "German Spitz" var en tysk nationalrace. I mange lande er de kendt som Zwergspitz (dværgspids).

Temperament

Pomeranian er muligvis en af ​​de mindste hunde i dyreriget - men dens personlighed er alt andet end lille. Den har et stolt og glamourøst udseende med en udadvendt, klog og livlig personlighed.

Den har et tage-styringen temperament og er ikke bange for fremmede mennesker eller andre dyr. Den lille Pom er rolig og let at leve med - den nyder at sidde på skødet, såvel som at gå en tur eller lege i haven. Men husk på, at denne lille hund har en tendens til at gø. De er fremragende vagthunde og gør ved alt, der er usædvanligt. Lær dem at stoppe med at gø på kommando, ellers fortsætter de måske hele dagen lang.

Aktivitetsniveau

Pomeranian har meget energi og nyder en god gåtur. På trods af deres størrelse, har pomeranian brug for regelmæssig motion og trives med træning. De er meget intelligente og nyder at lære nye tricks. De deltager ofte i hundesport, såsom agility, freestyle, rally og spor. En Pom er lykkeligst, når den får lov at komme på lange gåture, jagte blade og lege med andre små hunde. Den kan lide at møde nye mennesker, og udforske nye steder og lugte.

Pelspleje hos pomeranian hunde

Pomeranian har en fyldig og fluffy dobbeltpels. Underulden er blød og tæt; den ydre pels er lang og lige med en grov struktur. For at holde din Poms flotte pels skal den børstes regelmæssigt. Pomeranian anses for at fælde moderat. Men hvis du børster din Pom flere gange om ugen, skulle fældning ikke være et stort problem.

Træning af pomeranian hunde

Pomeranian er intelligente, hvilket gør dem nemme at træne. Men de vil kun tage ordrer fra folk, som de respekterer - så hvis du ønsker, at din træning skal være succesfuld, er det vigtigt at være konsekvent, sætte faste grænser og etablere dig selv, som leder i forholdet.

Hvis du ikke etablerer dig selv som tophund i din husstand, vil din Pom være mere end glad for at overtage og kan endda udvikle et dårligt temperament.

Størrelse og vægt

Pomeranian er en toyrace - og de er bestemt små.

 • Gennemsnitlige højde for en fuldvoksen Pom er kun 18-23 cm.
 • Vægten er normalt mellem 1,3–3,1 kg for både hanner og tæver.

Farve

Farverne på pomeranian er forskellige, og faktisk er alle farver, nuancer og kombinationer tilladt.

Særligt for racen

Disse små hunde er meget større i deres sind end de i virkeligheden er - de har modet som meget større hunde. Dette kan nogle gange medføre, at de plager meget større hunde. Men hvis de er ordentligt socialiseret med andre hunde og dyr, kommer de generelt ret godt overens med dem.

Arvelige sygdomme

Generelt er pomeranian en sund race. Men ligesom enhver anden race er Poms udsat for visse sundhedsmæssige problemer - og som en ansvarlig kæledyrsejer bør du være opmærksom på disse. Nogle almindelige sygdomme hos pomeranian inkluderer følgende:

 • Luftrørskollaps
 • Patella luxation
 • Degenerativ myelopati (DM)
 • Alopecia X
 • Legg-Calve-Perthes sygdom

Du bør også være opmærksom på, at racen er mere tilbøjelig til at få tandsten og bør have renset tænderne i anæstesi ofte (de mest udsatte 3-4 gange om året).

Foder til pomeranian

Ligesom med alle racer, skal mængden af ​​foder baseres på hundens størrelse, vægt og generelle sundhed. Men endnu vigtigere er, at siden det er en aktiv hund, skal foderet matche hundens aktivitetsniveau. Gør altid det, der er bedst for din hund, og konsulter din dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Hundetype

Selskabshund

5 fakta om pomeranian

 1. Pomeranian er en hunderace af spids-typen, der er opkaldt efter regionen Pommern i det nordvestlige Polen og det nordøstlige Tyskland.
 2. De originale pomeranian vejede 9-13 kg, hvilket er meget større end den Pom, som vi kender i dag.
 3. Pomeranian har et stolt og glamourøst udseende med en udadvendt, klog og livlig personlighed.
 4. Racen er intelligent og nyder at lære nye tricks. Den deltager ofte i hundesport, såsom agility, freestyle, rally og spor.
 5. Pomeranian har en fyldig og fluffy dobbeltpels. Underulden er blød og tæt; den ydre pels er lang og lige med en grov struktur.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.