Dværgschnauzer

På trods af sin lille størrelse er dværgschnauzeren fuld af personlighed. Kærlig, glad, aktiv og samarbejdsvillig - en charmerende gentledog. Denne race er en god følgesvend og passer til de fleste typer familier.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om dværgschnauzer (mini schnauzer)

Dværgschnauzeren har sin oprindelse i Tyskland og var oprindeligt en gårdhund, der jagtede rotter og andet skadedyr. Tyskerne ønskede en mindre version af standard schnauzeren, som undertiden var for stor og dyr at fodre. En dværghund, der ligner vores dværgschnauzer i dag, optrådte i slutningen af det 18. århundrede omkring Frankfurt am Main, men med navnet trådhåret pinscher. Lidt senere blev racen, som vi kender den i dag, udviklet af krydsning af små schnauzere med miniature pinscher.

I dens tidlige dage kunne du finde en schnauzer i næsten enhver størrelse og farve, i dag kommer de i begrænset udseende. I dag er det også mere end en rottehund, det er en fantastisk hund, der passer til alle slags familier, enten som en ledsager til diverse aktiviteter eller som en hund til at konkurrere i alle slags hundesport.

Dværgschnauzers temperament

Dværgschnauzeren er en lille hund med en stor personlighed. Den er loyal, livlig, klog, kærlig og glad. Kombinationen af både ro og livlighed gør, at den tilpasser sig godt til forskellige typer situationer og familier. For dem, der ønsker en ledsager, der er lærenem, vaks, aktiv og nysgerrig venter der gode tider med denne race. Nogle gange kan det føles som om den er umulig at udmatte, da den er meget vedholdende og livlig, når den leger. Men når det er tid til at tage en pause indendørs, sætter den pris på at være tæt på dem, den elsker. Og apropos at elske, dværgschnauzer elsker deres mennesker og vil beskytte dem. Dette betyder også at de kan være mistænkelige over for fremmede - altså indtil du lader dem vide, at de er din venner.

Andre værdsatte kvaliteter hos dværgschnauzer er, at de er glade, loyale og meget intelligente.

Aktivitetsniveau

Denne race er ikke den dovne, den foretrækker at få sin energi ud ved at løbe og grave. På trods af sin lille størrelse har den masser af energi og har brug for forskellige aktiviteter og øvelser. Hvis den keder sig, bliver den også ulykkelig og destruktiv. Da racen er både fleksibel og elsker aktivitet, passer den til mange forskellige typer familier, så længe den får udløb for sin energi.

På grund af dens intelligens, energiniveau og evne til at lære, klarer den sig godt i flere slags hundesport, såsom agility og lydighed. Så hvis du har interesse i at konkurrere med din lille ven, vil den sandsynligvis være glad for at deltage i eventyret.

Pelspleje

Siden dværgschnauzer fælder meget lidt, mener nogen, at den ikke kræver meget pleje eller klipning. Det er faktisk ikke sandt. For at gøre det muligt for pelsen at afstøde snavs og fugt, skal den trimmes mindst fire gange om året. Nogle lærer at trimme derhjemme, mens andre overlader deres hund til en professionel. Pelsen kommer som en dobbeltpels - med en tyk underpels og en grovere toppels. Peslen bør børstes et par gange om ugen, for at holde den i god stand og for at undgå filtring. Dette er især vigtigt i det længere hår ved ansigt og ben. Brug en uldkam til at fjerne det fældede hår fra underpelsen, der fanges i toppelsen. Sørg også for at kontrollere armhulerne, da det er et sted, hvor der ofte dannes hårknuder. Hvis hundens pels er ordentligt plejet fælder racen meget lidt.

Træning 

Dværgschnauzeren har et udtalt jagtinstinkt, som kræver jævnlig træning. Denne race er let at træne takket være sin store intelligens. Det er også en god vagthund, det betyder, at den sandsynligvis vil gø og være ret støjende. Du kan prøve at træne den til ikke at gø, når dørklokken ringer, men sandsynligvis vil du snart indse, at det er i dens natur. Som med alle hunde har denne lodne ven brug for socialisering tidligt. Det betyder, at du bør udsætte den for forskellige mennesker, oplevelser og lyde i ung alder. Dette vil sikre, at din hvalp vokser op til at blive en velopdragen hund.

Størrelse og vægt

Dværgschnauzere er ganske små hunde:

 • Højde: typisk på 30 til 35 centimeter.
 • Vægt: mellem 4-8 kg.

Farve

Der er fire farver/farvekombinationer, disse er:

 • Sort
 • Hvid
 • Peber
 • Salt
 • Sort/sølv

Specielt om racen

Denne race fælder ikke så meget, hvis pelsen bliver plejet korrekt.

Dværgschnauzeren er generelt god til både børn og andre hunde, men på grund af dens fortid bør man ikke stole på den omkring små pattedyr.

Arvelig sygdom

Dværgschnauzere er generelt sunde, men som med alle racer er de tilbøjelige til nogle sygdomme. Disse kan være:

Foder

God ernæring er nøglen til et sundt og lykkeligt liv. Mængden af mad afhænger af hundens størrelse, alder, tilstand og aktivitetsniveau. Sørg for, at din hund får mad af høj kvalitet, bliver fodret ordentligt og får træning, ellers kan den hurtigt gå op i vægt.

Hundetype

Schnauzer

5 fakta om dværgschnauzer

 1. Denne lille ven stammer fra Tyskland, hvor den blev opdrættet som en rotte- og gårdhund.
 2. At denne race fælder meget lidt, betyder ikke at pelsplejen er nem. Den kræver regelmæssigt arbejde med dig som ejer.
 3. Vaks, energisk og aktiv er tre egenskaber ved denne hund. Den nyder alle slags aktiviteter og er meget udholden.
 4. Hvis du vil have en god vagthund, skal du have en dværgschnauzer. Men husk, at dens beskyttende side også betyder at den kan gø meget.
 5. Vær forberedt på en firbenet ven, der kan lide at være i centrum af det hele og kræver meget opmærksomhed.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.