Når vi skal sige farvel til vores kæledyr, foretrækker nogen at dyret bliver kremeret og derefter begravet. Andre foretrækker at have en urne stående synligt fremme, og nogen vælger at begrave dyret i haven.

Fælleskremering

Ved fælleskremering bliver flere dyr kremeret sammen og asken bliver derefter bortskaffet af det godkendte kæledyrskrematorie. 

Enkeltkremering

Ved enkeltkremering bliver dit kæledyr kremeret for sig selv, og asken bliver typisk udleveret efterfølgende. Du kan dog også vælge at lade kæledyrskrematoriet bortskaffe asken.

Vi sender udelukkende afdøde kæledyr til kremering på godkendte kæledyrskrematorier, og det garanteres altid, at det er asken fra ens kæledyr, der er i urnen. Dette sikres ved, at de på kæledyrskrematoriet registrerer hvert step kæledyret gennemgår. 

Pris for kremering af kat og hund

Hvad koster kremering af hund og kat? Prisen for kremering afhænger af mange forskellige ting. Dels afhænger det af størrelsen på dit dyr, men også af valg af urne og eventuelle askesmykker. Du kan altid ringe til dit lokale AniCura Dyrehospital og få oplyst en pris. 

Urner og smykker

Det er også muligt at få en dekorativ urne, hvis du vil beholde denne. Du kan typisk få leveret en urne i tre forskellige kvaliteter:

  • en glaseret, keramisk urne, som er idéel at placere som et synligt minde
  • en forgængelig, let brænt keramisk urne til nedgravning i jorden
  • træurne af presset bark, hvis du ønsker at sprede asken

Udover urnerne, er det også muligt at få andre minder om dit afdøde kæledyr. Det er i dag muligt at få lavet askesmykker, hvor lidt af asken fra dit kæledyr tilsættes og blandes med porcelæn eller indkapsles i glas. Smykkerne er håndlavede og ikke to er ens. Et smykke fra det afdøde kæledyr kan give os et varmt minde om dyret. 

Det er også muligt at få en mindesten. Stenen passer perfekt til en hjemmebegravelse, så man kan mindes det højt elskede kæledyr. 

Må man begrave kæledyr i haven?

Man må gerne begrave kæledyr i haven, men ikke produktionsdyr. Det betyder at du gerne må begrave hunde, katte, kaniner, fritter, marsvin og andre kæledyr, men ikke eksempelvis heste og køer. 

Sjældne eller enkeltstående begravelser af kæledyr må gerne ske på din egen ejendom. Det betyder at du gerne må begrave familiens kat eller hund, men du må ikke indrette en mindre dyrekirkegård i villahaven. Er du i tvivl om du må begrave dit kæledyr i haven, så spørg din kommunes miljøafdeling.

Hvis det er et større kæledyr du begraver, eksempelvis en hund eller kat, så er det vigtigt at graven ikke er tæt på en drikkevandsboring. De fleste kommuner anbefaler en afstand på minimum 50 meter til nærmeste boring. Du bør ikke begrave dyret, hvis grundvandsspejlet står højt, da det kan give forurening af drikkevandet. 

Undlad at begrave dit dyr i dets yndlingstæppe. De fleste tæpper er nemlig fleecetæpper eller vattæpper, og disse er lavet af syntetiske materialer. De fungerer derfor som en form balsamering og efter eksempelvis 10 år, så har dyrets stadig dets pels, som da den blev begravet. Et alternativ til yndlingstæppet kan være en økologisk nedbrydelig papkiste.

Der findes enkelte dyregravpladser i Danmark og her kan du begrave dit dyr. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.