Hvor meget skal en hvalp sove?

Hvalpe har et stort behov for søvn, så du skal ikke være bekymret, hvis hvalpen sover meget af dagen i de første uger i det nye hjem. De fleste hvalpe sover mellem 12-18 timer pr. dag, og i de første dage i det nye hjem kan det være 16-20 timer. Nogle hvalpe har et stort søvnbehov, mens andre har et mindre og skal lære at hvile tilstrækkeligt.

Hvalpe sover meget af dagen, men der er stor forskel fra race til race og individ til individ på søvnbehovet. Hvalpen har behov for søvn for at blive stor og stærk og udvikle sig korrekt. Det er derfor meget vigtigt, at hvalpen har et sted, hvor den kan sove i ro og fred. Når hvalpen sover bør man altid lade den være i fred, også selvom der er børn og voksne, som næsten ikke kan vente med at lege med hvalpen. Det kan være en fordel at lave en soveplads, hvor hele familien lærer, at når hvalpen sover her, så skal man altid lade den være i fred. 

Om natten skal hvalpen lære at sove hele natten. Det er ikke sikkert den kan de første dage, men det skal trænes. Hvalpen vil være tryggest ved at sove i nærheden af et menneske i den første tid. Hvis hvalpen skal sove i dit soveværelse, kan du stille en kurv eller et stofbur ved siden af sengen. Skal hvalpen sove i et andet rum, er det frem med en madras, så du kan sove på gulvet ved siden af. 

Nogle hundehvalpe kan have svært ved at falde til ro og sove, det gælder særligt meget aktive racer. Her kan det være en idé at hjælpe hvalpen til at falde til ro, når du ved den har været aktiv længe. Du kan sætte dig ned på gulvet til den, og forsøge at få den til at falde til ro eller du kan købe en kravlegård, som kan bruges til at lære hvalpen at falde til ro. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.