Gode hundenavne - find det rigtige navn til din hvalp

Når der flytter et nyt firbenet familiemedlem ind, så skal det rigtige navn naturligvis findes. Men hvad er et godt hundenavn egentlig? Vi har samlet nogle gode råd til, når du skal navngive hvalpen, og giver dig samtidig nogle gode bud på, hvad hunden kan hedde.

Ventetiden til hvalpen flytter ind kan være lang og ulidelig. Heldigvis kan du bruge den til at hvalpesikre hjemmet, købe de vigtigste ting og finde det helt rette navn til hunden.

At finde det gode hundenavn kan være svært og der er mange holdninger til, hvad et godt hundenavn er. Nogle vælger et menneskenavn, mens andre vælger et mere traditionelt hundenavn. Uanset hvad du vælger at kalde din hund, så er der nogle ting. der er vigtige at overveje.

Gode hundenavne har to stavelser

Vores første råd er: vælg et navn med en god rytme! Et tostavelsesnavn er optimalt, fordi det er let at kalde. Eksempelvis er ‘Pelle’ og ‘Bella’ lettere at kalde end ‘Vaks’ og ‘Prik’.

Forestil dig, at du skal kalde på din hund, når I er ude og gå, og se, hvad du bedst kan lide at kalde. Et enstavelsesnavn kan også nogle gange komme til at lyde "hårdere", når man kalder, og det er vigtigt, at du kan kalde navnet med glad stemme. 

Uanset om din hvalp skal hedde Preben, Bo, Bella eller Boss, så husk på, at du skal leve med navnet de næste mange år. Og husk at hunden er relativt ligeglad, så længe du lærer den, hvad dens navn er på en glad og positiv måde.  

Nedenfor har vi samlet en liste over de mest populære hundenavne, som du kan lade dig inspirere af, når du skal finde det helt rigtige navn til din hund. 

10 populære hundenavne til hanhunde 

 1. Charlie 
 2. Balder 
 3. Max 
 4. Simba 
 5. Bailey 
 6. Milo 
 7. Ludvig 
 8. Buster 
 9. Felix 
 10.  Sofus 

10 populære hundenavne til hunhunde 

 1. Molly 
 2. Bella 
 3. Luna 
 4. Mille 
 5. Coco 
 6. Alba 
 7. Nala 
 8. Karla 
 9. Maggie 
 10.  Freja 

Listerne er baseret på hunde, som er tilmeldt AniPlan 

Hundenavne med et tema  

Valget af hundenavn kan gå i mange retninger, så mange at det nogle gange kan være svært at vælge. Nogle af de temaer vi støder på, er for eksempel gamle navne, navne fra Disney-film og så er der navnene inspireret fra nordisk mytologiHerunder finder du 3 gode hundenavne inden for hver af de tre temaer. 

Gamle og traditionelle navne til hunde

Der er noget trygt og hyggeligt over de gamle navne, som vores hunde har heddet i mange årtier. Her er 3 gode bud på et gammelt navn, din hund kan hedde: 

 • Frode 
 • Asta 
 • Viggo  

Disney navne til hunde 

Vil du have lidt mere eventyr ind i din hunds navn, så er det også blevet ret populært at kigge mod Disney-universet, når der skal vælges navn til hunden. Her kommer 3 gode muligheder: 

 • Balou 
 • Nala
 • Hercules  

Hundenavne fra nordisk mytologi 

I den nordiske mytologi er der mange fine, søde og stærke navne, som i mange år har været en stor inspiration til valg af hundenavn. Nogle af de mest populære er:  

 • Freja 
 • Thor 
 • Zeus 

Der er mange flere gode navne at bruge, hvis du dykker ned i den nordiske mytologi. Har du et ønske om, at din hund skal hedde noget lidt mere specielt, så er det oplagt at finde de gamle fortællinger om de nordiske guder frem.   

Her skal du bruge hundenavnet 

Når du er kommet frem til det helt rigtige navn til din hund, så skal det bruges nogle officielle steder - og selvfølgelig også en hel masse i jeres dagligdag.

Hundens navn skal du oplyse hos dyrlægen, ved registrering i Dansk Hunderegister og når du tegner en hundeforsikring.  

Og så skal du huske, at det er obligatorisk med et hundetegn, hvor hunden navn, dit telefonnummer og adresse skal stå, så din hund altid kan finde hjem til dig igen, hvis den skulle drage ud på eventyr. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.