Ultralydsundersøgelsen, som udføres på et tidligere tidspunkt i drægtigheden, medfører et mere usikkert resultat. Årsagen til dette er, at fosterblæren muligvis ikke kan registreres, men også fosterresorption tidligere i drægtigheden kan forekomme. Ved mistanke om uønsket drægtighed udføres en ultralydsundersøgelse inden, at man eventuelt medicinerer for at fremkalde en abort.

Det er vanskeligt at give en præcis forudsigelse om antallet af fostre ved en ultralydsundersøgelse. Dette skyldes, at man ikke kan tage et billede af alle fostre samtidigt, og derfor kan samme foster tælles flere gange.

Af denne grund afstår dyrlægen ofte fra, at forsøge at estimere antallet af fostre ved ultralydsscanning.

Ved fødselskomplikationer foretages ultralyd af fostrene for at vurdere deres tilstand, herunder ved blandt andet at kontrollere hjerterytmen.

Drægtighedsdiagnostik med røntgen

For at få en idé om antallet af fostre kan en røntgenundersøgelse udføres efter ca. 45-50 dages drægtighed. Da er fostrenes skelet normalt begyndt at blive forkalkede. Røntgen er i dette tilfælde mere pålideligt end ultralyd til at bestemme antallet af fostre.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.