Akupunkturbehandling af kat

Akupunktur anvendes til at lindre smerter samt til behandling af visse sygdomstilstande. Eksempler på tilstande, hvor akupunktur anses for at have effektive virkninger, er muskel- og ledsmerter, såsom gigt (artose), rygslitage (spondylose), overbelastningssmerter i f.eks. lænd og postoperative smerter.

Sådan foregår akupunktur

Ved akupunktur anvendes nåle, som placeres på bestemte akupunkturpunkter, der kan findes i muskler, sener eller bindevæv. I forbindelse med placering af nålene, sendes impulser fra det behandlede område til rygmarven og hjernen.

Under akupunkturbehandling bliver de punkter, der ligger på de såkaldte akupunktur-meridianer, påvirket. Selve stimuleringen af et akupunkturpunkt kan foregå ved nålestik, hvor en akupunkturnål bliver stukket igennem huden ind i punktet.

Nålene, man anvender, er så tynde og bøjelige, at der kun er en lille eller slet ingen reaktion, når de bliver stukket ind. Alt efter lidelsens art udvælger akupunktøren forskellige punkter, der skal stimuleres.

Der opstår en følelse, som på mennesker kan beskrives som en prikken, følelsesløshed eller trykken. Følelsen er sandsynligvis tilsvarende hos hunde.

Som reaktion på stimuleringen frigives kroppens eget morfin - endorfin, hvilket bidrager til at reducere smerter. Desuden øges blodcirkulationen, hvor nålene er placeret. Akupunktur kan have en meget afslappende effekt på musklerne.

Behandling med akupunktur af kat

Akupunktur bruges ofte i kombination med andre behandlinger, såsom genoptræning eller samtidig medicinsk behandling.

Behandlingen varer oftest 20-30 minutter og gentages normalt flere gange.

Akupunkturbehandling af dyr kræver at personen, der sætter nålene, er uddannet inden for veterinær-akupunktur, samt at udstyret håndteres sterilt. Efter akupunkturen kan hunden blive træt og tørstig.

Kontakt din nærmeste AniCura genoptræningsafdeling for anbefalinger om akupunktur.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.