Operation for brok på kat

Brok opstår, når et organ eller et væv trænger ud gennem et svagt punkt eller en åbning i muskulaturen eller bindevævet, som skal holde organet på plads.

Hvad er brok?

Brok kan være medfødt eller opstå senere i livet, i dette tilfælde ofte i forbindelse med traume. Brokåbningen (eller brokporten) kan ikke lukkes af sig selv, men kræver operation for at forhindre komplikationer ved brokken. Alt efter hvor brokken sidder og hvor stor åbningen er, kan komplikationerne variere i alvorsgrad. I værste fald kan organet vælte ud gennem brokporten og lukke for blodtilførslen til organet, hvilket skal behandles akut.

Hvad er navlebrok?

Navlebrok er en svækkelse af bughinden, hvor navlen fandtes. Lyskebrok (inguinalbrok) er en svækkelse af ringmuskulaturen i lysken. Bugbrok kan sidde hvor som helst i bugen. Perinealbrok sidder ved endetarmen og diafragmabrok i mellemgulvet.

Uanset hvor brokken sidder, skal den behandles kirurgisk ved at man gennem forskellige metoder genetablerer stabilitet i området, så ingen organer går i gennem brokken og skaber problemer. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.