Seniorfokus – udvidet seniorundersøgelse af dit kæledyr

I marts kan du bestille en udvidet seniorundersøgelse hos vores klinikker. Læs mere her

Sundhedsundersøgelse af hunde

Ved en sundhedsundersøgelse udføres en klinisk undersøgelse, som dokumenteres i hundens journal. Formålet med sundhedsundersøgelsen er at vurdere hundens helbredstilstand og finde eventuelle misdannelser eller begyndende tegn på sygdom. I AniCura-appen er vores dyrlæger klar til at hjælpe dig med råd og vejledning i forhold til din hund, appen er åben kl 07-22 alle dage råret rundt.

En sundhedsundersøgelse anbefales minimum én gang om året, samt for eksempel i forbindelse med salg/overdragelse af hunden til en ny ejer. Ved oprettelse af sundhedsforsikring til hunde kan forsikringsselskaber forlange en attest fra en sundhedsundersøgelse. 

Ved en klinisk undersøgelse gennemgår dyrlægen blandt andet øjne, ører, lymfeknuder, hud, pels og kløer, samt tænder og mundhule. Dyrlægen lytter til hjerte og lunger, samt mærker på mælkekirtler, testikler og bughulen, og vurderer om hunden bevæger sig normalt. Ofte tjekkes analkirtler også, og hundens vægt vurderes sammenholdt med hundens størrelse og kropsbygning. 

Ofte anbefales at supplere sundhedsundersøgelsen med urin- og blodprøver. 

 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.