Seniorfokus – udvidet seniorundersøgelse af dit kæledyr

I marts kan du bestille en udvidet seniorundersøgelse hos vores klinikker. Læs mere her

Sædbank for hunde

I en sædbank nedfryses hanhundens sæd, så det på et senere tidspunkt kan bruges til insemination i forbindelse med avl eller sendes til udlandet.

En sædbank for hunde bruges primært af opdrættere, som har fokus på at avle sunde hvalpe. Med en sædbank kan man nedfryse sæd fra hanhunde, hvor man ønsker at arveanlægget bevares.  

Det er oftest bedst at nedfryse sæd fra yngre hanhunde, i alderen to til fem år.  

Udover at sikre avl på gode og sunde hanhunde, så er en anden fordel ved brugen af en sædbank, at det gør det muligt at transportere den frosne sæd over lange distancer, for eksempel til andre lande.  

Import og eksport af hundesæd 

En af grundene til at man får nedfrosset sin hanhunds sæd kan være for på et senere tidspunkt at eksportere det til udlandet. Samtidig kan en sædbank også bruges den anden vej rundt, hvor man ønsker at få importeret sæd fra udlandet.  

Ved eksport af hundesæd er det vigtigt at være opmærksom på tilladelser og forskellige prøver, som de individuelle lande kræver. Ofte vil der være flere krav ved eksport til lande udenfor EU. Derfor er det også en rigtig god idé, allerede ved nedfrysning af sæden at nævne, hvis du påtænker at eksportere sæden på et senere tidspunkt. Det giver os mulighed for at tage de nødvendige prøver. 

Vi står selvfølgelig også klar til at hjælpe dig, hvis du ønsker at importere sæd fra udlandet til insemination af din hunhund. 

Ønsker du at få nedfrosset din hunds sæd eller importere/eksportere? Så kontakt dit nærmeste AniCura dyrehospital eller -klinik, som kan guide dig og henvise til nærmeste sædbank.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.