Sædbank for hunde

I en sædbank nedfryses hanhundes sæd, så det på et senere tidspunkt kan bruges til forskning eller insemination i forbindelse med avl.

Sædbanker for hunde bruges indenfor forskning og avl. Det er oftest bedst at nedfryse sæd fra yngre hanhunde, gerne i alderen to til fem år.  

Ved at nedfryse sæd kan man transportere sæden over store afstande, hvilket muliggør eksport og import af hundesæd til og fra andre lande over hele verden.  

Eksport og import af hundesæd 

Ønsker du at få nedfrosset din hunds sæd eller importere/eksportere? Så kontakt dit nærmeste AniCura-klinik eller -dyrehospital, som kan guide dig og henvise til nærmeste sædbank.

Ved eksport af hundesæd er det vigtigt at være opmærksom på tilladelser og forskellige prøver, som individuelle lande kræver. Ofte vil der være flere krav ved eksport til lande udenfor EU, i forhold til indenfor EU. Derfor er det en god idé, allerede ved nedfrysning af sæden at nævne, hvis du påtænker at eksportere sæden på et senere tidspunkt. Det giver os mulighed for at tage de nødvendige prøver. 

Vi hjælper også gerne, hvis du ønsker at importere sæd fra udlandet til insemination af din hunhund. 

 

 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.