Medicinsk udredning af hund

Tilstande, som kræver medicinsk udredning, viser sig ofte ved symptomer som anorexi/nedsat appetit, øget drikkelyst, opkastninger, diarré eller vejrtrækningsbesvær. Desuden kan symptomer være meget uspecifikke, der kan ses nedstemthed, vægttab eller -øgning, ændringer i huden og lymfeknuder.

Er din hund begyndt at opføre sig anderledes og udviser symptomer på systemisk sygdom, så kan en medicinsk udredning hos din AniCura dyrlæge være med til at diagnosticere din hund og dermed udarbejde den ideelle behandling til din hund og dig. 

Sygdomsudredning af hund

Den medicinske udredning indledes med dyrets sygdomshistorie (anamnese). Derefter foretages en klinisk undersøgelse og der tages blod– og urinprøve for at få et overblik over, hvor det primære problem er. Blod– og urinprøven viser hundens blodværdier, samt funktionen af de indre organer.

Herefter vurderes hvilke andre undersøgelser, der skal foretages, for at opnå en diagnose. Disse kan være røntgenundersøgelse, ultralydsundersøgelse, endoskopi, Ct eller MR scanning. Ofte indlægges hunden til disse og andre undersøgelser, samt evt. behandling.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.