Kikkertundersøgelse af led af hunde

Mange former for lidelser i led hos dyr kan undersøges og behandles ved hjælp af en kikkertundersøgelse, såkaldt artroskopi. Vores dyrlæger i AniCura-appen hjælper gerne med at vurdere dit dyrs symptomer og behov for dyrlægehjælp - appen er åben alle dage året rundt kl 07-22.

Ved artroskopi bruger man som regel 2 indgange (kaldet porte) ind til leddet, hvilket giver et fantastisk overblik over leddet, og man efterlader kun små sår på ca 5 mm for hver port. I modsætning vil et åbent kirurgisk indgreb i leddet ofte kræve meget større kirurgiske snit, og giver ofte et dårligere overblik inde i selve leddet.

Andre fordele ved artroskopi i forhold til åben ledkirurgi er, at patienten kommer sig hurtigere efter operationen og med betydeligt færre smerter. Det tillader en hurtigere opstart på genoptræningen, og dermed en langt bedre prognose for patienten.

De hyppigste ledlidelser, der bliver undersøgt og behandlet ved artroskopi, er albueledsdysplasi (navnet på en gruppe af forskellige arvelige forandringer i albueleddet, som inkluderer FCP og UA), OCD (en arvelig defekt i brusken i leddet, som findes i bl.a. albueleddet og skulderleddet) samt korsbånd- og meniskskade i knæleddet (det kræver dog ofte videre kirurgisk behandling efter artroskopien).

Genoptræning efter operationen er også meget vigtig og udføres både ved fysioterapiøvelser hjemme og ofte i waterwalker, flere af vores veterinærsygeplejersker er efteruddannede indenfor fysioterapi, genoptræning og massage.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.