Fysioterapi til hunde

Fysioterapi handler om hundens krop, funktionalitet og bevægelse. Med fysioterapi behandles og trænes muskler og led gennem forskellige former for øvelser og behandlinger.

Hvorfor har hunde brug for fysioterapi?  

Fysioterapi kan hjælpe hunde ved at reducere smerte og normalisere funktionsevne. Det kan også bruges forebyggende til at forhindre mere alvorlige skader.  

Fysioterapi er gavnligt for rigtig mange hunde, som døjer med forskellige problemer. Det kan være kroniske tilstande, som for eksempel gigt, eller mere akutopståede problemer, for eksempel i forbindelse med en skade.  

Hvordan bruges fysioterapi til hunde? 

Fysioterapi bruges ofte i forbindelse med genoptræning, hvis din hund er nyopereret eller døjer med manglende muskulatur på grund af en skade. 

Hunde kan være i større smerter, end vi som ejere er klar over. Hunden kan ikke selv fortælle, hvor den har ondt eller hvor slem smerten er, derfor er det vigtigt at starte med en undersøgelse af hunden, hvor flere ting vurderes, blandt andet: 

  • Hvordan hunden bevæger sig 
  • Hvor stærk hundens krop er 
  • Hvor god balanceevne hunden har 

Herefter vil dyrlægen i samarbejde med dig sammensætte en plan for et genoptræningsforløb. 

Hvordan et genoptræningsforløb skrues sammen, kan variere en del afhængigt af hundens problem og graden af problemet. Derfor er det vigtigt at få en individuel vurdering af din hund, så den sikres den rigtige behandling. 

Følgende behandlinger kan inddrages: fysioterapeutisk vandtræning, laserterapi og ofte hjemmetræning. 

Kontakt dit nærmeste AniCura-dyrehospital eller -klinik for mere information om fysioterapi og genoptræning. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.