Er du blevet hvalpeejer? 😻

Download vores Hvalpe-guide, og tilmeld dig vores månedlige emails om hvalpe, så fortæller vi dig alt, du har brug for at vide! Tilmeld dig her!

Allergitest og hyposensibilisering hos hund

Din hund kan blive testet for allergi på flere forskellige måder. De mest almindelige metoder er ved en fodertrial, priktest eller blodprøve. I AniCura-appen er vores dyrlæger klar til at hjælpe dig alle dage året rundt kl 07-22 med at vurdere, om dit dyr har brug for at blive tilset af en dyrlæge.

Priktest for allergi

Priktesten udføres for de mest almindeligt forekommende luftbårne allergener (allergifremkaldende stoffer), som forårsager allergi hos hunde:

  • Husstøvmider
  • Græs- og træpollen
  • Dyrehår (hudceller)
  • Møl

Inden undersøgelsen får din hund først en beroligende indsprøjtning. Pelsen barberes af på brystet, hvor testen udføres. Dyrlægen sprøjter en lille mængde allergener ind under huden, så der opstår en mindre hævelse ved hvert injektionssted.

Testen aflæses efter 15 minutter. Det betyder, at du får svar, mens selve testen udføres. Hvis hunden reagerer allergisk, vil huden i området blive rød og hævet, der hvor stoffet blev indsprøjtet.

Blodprøve

Man kan også teste for allergi ved hjælp af en blodprøve. Blodprøven analyseres i et laboratorium, hvor hundens immunforsvar mod forskellige allergener undersøges. 

Resultatet af allergitests kan danne grundlag for en hyposensibiliserings-behandling.

Hyposensibilisering - behandling af allergi

Ved hyposensibilisering injiceres en lille mængde af de allergener, som hunden viser en allergisk reaktion imod, ind i hunden. Injektionerne gentages regelmælssigt og gives i større og større dosis.

Formålet er, at hundens immunforsvar skal blive ”optrænet” til at modstå allergenerne, så den allergiske reaktion aftager. Ca. 80 % af de behandlede hunde oplever at allergien forsvinder helt eller bliver markant formindsket.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.