TTA og TPLO er relativt nye operationsteknikker i forbindelse med korsbåndsskader på dyr. Ved TTA og TPLO ændres selve dynamikken i knæleddet, og derved overflødiggøres korsbåndets funktion. Dette kan lyde drastisk, men selve indgrebet er mindre omfattende end den traditionelle metode, hvilket bevirker, at dyr kommer sig hurtigere ovenpå operationen.

Teknikken sikrer også at knæet forbliver stabilt i fremtiden, og at dyret derved kan leve et friere aktivt liv, samtidig med at risikoen for følgeskader og slidgigt bliver væsentligt formindsket. Teknikkerne er særligt velegnede til meget aktive eller store dyr, men kan i princippet benyttes til alle kæledyr.

Senest er der kommet udstyr og implantater så metoden også kan bruges til de helt små dyreracer- Til disse kaldes operationen en miniTPLO.

Disse teknikker kan med fordel bruges tidligt i forløbet før korsbåndet rykkes helt over. Herved mindskes skaderne i knæet og dyret undgår at få rykket korsbåndet helt over. Vær derfor opmærksom ved selv mild gentagen halthed på et bagben og kontakt os.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.