Antibiotika kan redde liv!

Antibiotika er medicin, der bruges til at forebygge og behandle bakterielle infektioner hos mennesker, dyr og planter.

Hvad er antibiotikaresistens?

Antibiotikaresistens er bakteriers evne til at overleve eller vokse i nærvær af de antibiotika, der er beregnet til at dræbe dem. Denne modstand gør infektioner sværere at behandle og øger risikoen for sygdomsspredning og alvorlig sygdom.

Hvorfor er antibiotikaresistens et problem for dit kæledyr?

Antibiotikaresistente bakterier kan spredes fra sted til sted og kan flytte fra veterinærhospitaler til hjem, passere mellem kæledyr og mennesker og tilbage igen. Dette er et stort problem, fordi effektiviteten af antibiotika mod antibiotikaresistente bakterier bliver svagere. Derfor bliver antibiotika mere og mere ineffektivt, hvilket fører til, at det bliver sværere at behandle infektioner. Vi skal bruge antibiotika forsigtigt, ellers bliver de ineffektive.

Hvordan kan vi hjælpe med at bekæmpe antibiotikaresistens?

For at forhindre antibiotikaresistens, er det afgørende kun at bruge antibiotika som anvist af din dyrlæge. Det er også vigtigt for os som dyrlæger at opretholde høje hygiejnestandarder på klinikken. Vi kan alle bidrage ved kun at bruge antibiotika, når det er nødvendigt, som instrueret, og i den angivne periode.

Hjælp os med at forebygge antibiotikaresistens.

Overforbrug af antibiotika fører til antibiotikaresistens, hvilket truer verdenssundheden. I AniCura arbejder vi hver dag for at bruge antibiotika klogest.
Quiz billede med hund og kat

Hvad ved du om antibiotikaresistens?

  1. Tag vores test og bliv klogere.

  2. "Det er bedst at stoppe med at tage medicinen, så snart mit kæledyr har det bedre."

  3. Du bør vente på, at dit kæledyr bliver rask af sig selv. På den måde er du med til at reducere brugen af antibiotika.

  4. Det er smart at bruge tidligere udskrevet antibiotika, så snart min kat viser symptomer på sygdom, så hun hurtigt bliver rask.

  5. Antibiotikaresistens påvirker os alle - kæledyr, mennesker og planeten.

Hold styr på dit kæledyrs medicin.

Download vores Antibiotic Tracker i PDF og hæng den på væggen, så kan du nemt holde styr på medicineringen. Ved at følge vejledningen fra dyrlægen nøje, giver du dit kæledyr den bedste mulighed for en sikker og effektiv behandling. Samtidig med at du hjælper os med at bruge antibiotika på den bedste måde, så vi sammen kan reducere risikoen for antibiotikaresistente bakterier.

Vigtigheden af ​​af holde dialogen med dyrlægen.

Hold din dyrlæge informeret.

En opfølgende aftale er afgørende, når antibiotika ordineres til dit kæledyr. Det giver dig mulighed for at opdatere din dyrlæge om dit kæledyrs fremskridt og dyrlægen mulighed for at reagere, hvis det ikke forløber planmæssigt. Du kan skrive noter ned derhjemme, som du deler med dyrlægen på klinikken.

Opfølgende besøg.

Din dyrlæge vil måske undersøge dit kæledyr igen under dette besøg. Dette hjælper med at afgøre, om infektionen forbedres som forventet. Hvis ikke, kan der foretages justeringer i behandlingsplanen.

Svar på spørgsmål og bekymringer.

Du har sandsynligvis flere spørgsmål om dit kæledyrs tilstand. En opfølgende aftale giver en ekstra mulighed for at finde svar. Husk, ingen spørgsmål er for små, så tøv ikke med at spørge.

Mød Ulrika Grønlund

Mød Doktor Ulrika Grønlund, som er Sustainability and Medical Communications Manager i AniCura, og ekspert i hvordan man bedst bruger antibiotika. Se videoen og bliv klogere på, hvordan vi sammen kan arbejde for at mindske risikoen for antibiotikaresistens.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.