Skal du vælge en voksen kat eller en killing?

Det er næsten umuligt at konkurrere med en killings sødme - men der er mange fordele ved at få en voksen kat. Her er hvad du skal overveje, når du beslutter dig for, om du skal anskaffe dig en kat eller en killing.

Det er svært at forestille sig noget bedre end den bløde nuttede killing, endnu mere, når du allerede har besluttet dig for at få et nyt kattefamiliemedlem. Men for nogle ville en voksen kat faktisk passe bedre til deres livsstil. En killing er meget som en menneskelig baby - konstant opsyn og forældreskab er nødvendigt for at holde den sikker og gøre den i stand til at vokse til en sund og tilfreds voksen. På den anden side får deres yndige fjollethed dig til at glemme alt besværet. Men for at du kan træffe en klog beslutning, har vi samlet alle fordele og ulemper.
 

Hvad det vil sige at få en killing

 
Vi vil være ærlige; den største fordel ved killinger er nuttetheden. De store øjne, den bløde pels, poterne, der synes at være mindst tre størrelser for store. Og ikke at forglemme glæden ved at se dem udforske deres omgivelser og få nye færdigheder. En anden fordel er, at du kan forme killingen og dens adfærd næsten fuldstændigt. Dette er dog også en stor note at tage med i overvejelserne. Alle de færdigheder, du vil have din killing til at mestre, skal du lære den – ved hjælp af en kattebakke, at komme når du beder om det, samt at slippe af med al den uønskede adfærd, såsom at klatre i gardiner, kradse på møbler og angribe tæer. Killinger har en såkaldt følsom periode, fra fødslen til to måneders alderen. Det er i denne tid, vi har mulighed for at lære dem, at folk er venlige, at støvsugeren ikke er skræmmende og så videre. Sørg for, at opdrætteren har lavet et godt fundament til dig og din killing.
 
 
 
Udgifter er en anden faktor: mange killinger ser ud til at bruge alle ni liv i løbet af deres første år. Gør dig klar til at blive nære venner med den dyrlægeklinik, der er tættest på dig. Mens vi taler om ulykker; killinger er skrøbelige. Hvis du har små børn, der stadig ikke har mestret at lege pænt eller kæle blidt, er en killing måske ikke ideel. Dette er også værd at huske på, hvis du er lidt ustabil eller har problemer med at komme på benene.
 
Endelig kan en killing ikke efterlades alene i samme omfang som en voksen, der sover det meste af dagen – du skal være der for at beskytte den og hjælpe den med at vokse til en vidunderlig voksen.
 
Derfor bør du overveje at anskaffe dig en voksen kat
 
Ja, killinger er sødere end katte - men bortset fra det, er fordelene ved at få en voksen kat mange. For det første ved du præcis, hvad du får med en voksen kat. Personlighedstræk, kropstype, størrelse, og adfærd er allerede indarbejdet i dens persona. Hvis du får en racekilling, har du en større chance for at vide det baseret på forældrene og opdrætterens omdømme.
 
Ældre katte er meget mere ideelle, hvis du har børn, de ved hvornår de skal trække sig og har som regel større sans for forskellene mellem børns adfærd og voksne - og har derfor længere tålmodighed med de yngre familiemedlemmer.
 
Men den største fordel ved at få en voksen kat er nok for katten selv. De fleste redningskatte bliver overset. Uanset hvor søde og velopdragne de er– at konkurrere med søde killinger er et hårdt løb at vinde. Ikke at vide, hvad der fik dem ind i internatet, kan føles skræmmende, men personalet på internatet er normalt gode til at finde det perfekte match. For selvom en voksen kats personlighed kan være fastsat - er deres evne til at binde sig til dig det ikke. Og som regel er hengivenheden over for den, der bragte dem til deres evige hjem, den største, der findes.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.