Sådan introduceres din killing til andre katte

Overvejer du at tage en killing med hjem til din kat? Der er en del ting, der skal arrangeres for at få introduktionen til at lykkes. Men ingen grund til bekymring – vi hjælper dig!

Først og fremmest: nogle katte aldrig være glade for at få deres territorium delt med en nybegynder. Selv med en fejlfri introduktion er der ingen garanti for, at kattene vil acceptere hinanden. Sørg for at have en plan B for at sikre deres velfærd. Med det sagt er der mange katte der finder stor glæde ved at få et nyt familiemedlem.
 

Start i ét rum

Lad killingen vænne sig til sit nye hjem et værelse ad gangen. Start i et rum, som din kat ikke bruger ofte, som et ekstra soveværelse. Luk ikke døren, brug i stedet en låge, som du delvist dækker med et tæppe. På denne måde kan killingen høre alle lydene og lugte alle lugtene uden at blive overvældet.
Sørg for, at det rum, du starter i, har alt, hvad din kat har brug for: mad, vand, en hyggelig seng, legetøj, gemmesteder, kattebakke (placér langt væk fra maden og vandet) og forhøjede steder, såsom et skab med et tæppe på eller høje aktivitetscentre. Disse genstande skal være helt nye eller være dem, der fulgte med katten. Brug ikke nogle af den herboende kats ejendele, dette kan forårsage problemer for begge katte.
Sørg for at beholde disse genstande efter den første introduktion, begge katte vil være glade for at have deres egen kattebakke og madstation. Og sørg for, at disse forbliver med afstand imellem hinanden, uanset hvor gode venner de bliver.
Når den nye kat viser tegn på at trives i sine nye omgivelser, f.eks. leger med sit legetøj, hviler på siden med maven blottet, viser tegn på venlig adfærd, når du kommer ind i rummet (spinder, gnider om benene osv.) og spiser og drikker normalt, er det tid til at gå videre til næste fase.
 

Udskiftning af duft

Start langsomt med at introducere den anden kats duft til begge katte, start med at bytte tæpper i fra deres kurve. Målet er, at kattene skal skabe en "fælles duft", mens de hviler på "sengetøjet" fra den anden kat. Dette vil hjælpe dem med at genkende hinanden som en del af den samme sociale gruppe. Ved at sikre, at begge katte er komfortable med den andens duft inden mødet, øges chancerne for en vellykket introduktion.
Observer begge kattes reaktion. Hvis en af ​​dem hvæser eller aktivt undgår sengetøjet, skal du sætte farten ned i introduktionen.
 
Når kattene udviser afslappet adfærd, skal du bytte tæpperne tilbage for yderligere at tillade blanding af duftene.
 

At udforske hinandens rum

Nu er det tid til lidt udforskning. Tillad kattene at vandre rundt i den andens rum. Sørg for, at den anden kat er "indespærret" i et andet rum i denne tid. Dette kunne være i soveværelset sammen med en af ​​ejerne. Dette bør kun ske, hvis den nye kat er helt afslappet med sine nye omgivelser.
 

Tid til visuel kontakt

Når kattene er helt afslappede med hinandens lugte og deres omgivelser, er det tid til at tillade visuel kontakt. Dette bør være gennem en fysisk barriere såsom en netdør (som den, der blev bruges til at holde insekter ude af huset) eller en børnetremme.
Sørg for, at den visuelle kontakt er forbundet med hygge såsom godbidder eller deres menneskes leg med dem. Synet af den anden kat skal være noget, der sker i baggrunden - deres egen aktivitet skal være i fokus. Hvis kattene ønsker at nærme sig hinanden, så tillad det, men sørg for at distrahere dem, hvis der vises tegn på negativ adfærd, f.eks. hvæsen, knurren eller fladtrykte ører.
Hold sessionerne korte og afslut, mens det går godt.
 

Tillad fysisk kontakt

Fjern forsigtigt barrieren, mens kattene er optagege. Bliv ved med at overøse dem med godbidder og legetøj. Tving dem ikke på hinanden, prøv hellere at observere passivt. Vi sigter efter, at de skal være afslappede i nærvær af den anden. Se efter tegn på negative reaktioner, hvis der ikke er nogen så gentag sessionerne hyppigt.
 

Tid til at lade dem lege alene

Hvis alt går fint, så lad kattene interagere uden opsyn i korte perioder. Kattene bør stadig holdes i forskellige dele af hjemmet, ligesom deres fornødenheder også bør det.
Efterhånden som tiden går uden problemer, kan døren til den nytilkomne stå åben, og kattene kan efterlades mere alene. Du bør dog fortsætte med at holde et vågent øje med, hvordan forholdet mellem de to udvikler sig og vente, før du efterlader dem alene hjemme.
 
Held og lykke med introduktionen, tøv ikke med at spørge din dyrlæge til råds, hvis du har det svært med det.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.