Køresyge hos kat

Nogle katte bliver køresyge. Dette kan af og til være forårsaget af en forstyrrelse i balanceorganet i det indre øre. Køresyge kommer ofte til udtryk i form af, at katten savler eller kaster op. Nogle gange tisser den på sig selv, eller får diarré.

Køresyge kan ofte forbygges ved at træne kattekillingen til at være i bilen, når den bare holder stille, og ved at killingen får positive oplevelser i bilen. I starten er det tilstrækkeligt at køre meget korte ture. Bilturen kan afbrydes af små pauser. Længden af bilturen kan herefter øges langsomt.

Mange katte kan godt lide at kunne se ud af vinduet, når de kører. Transportburet kan om muligt placeres, så det står lidt højere i bilen. Nogle katte kan bedst lide at ligge i mørke. Der kan i disse tilfælde lægges et tæppe over transportburet.

Risikoen for at katten kaster op mindskes ved at faste katten for mad et par timer inden afrejse.

Der findes forskellige midler mod køresyge, for eksempel beroligende dufthormoner/feromoner, samt kosttilskud. De fleste præparater fås i håndkøb. Spørg endelig for råd hos dyrlægen eller på apoteket. Brug af egen medicin frarådes. Hvis katten har behov for receptpligtigt, beroligende medicin, skal den først undersøges af en dyrlæge. 

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.