Seniorfokus – udvidet seniorundersøgelse af dit kæledyr

I marts kan du bestille en udvidet seniorundersøgelse hos vores klinikker. Læs mere her

Hvor skal jeg købe en kat?

Hvad end du vælger at købe en racekat eller ender med at passe en af din nabos killinger, er der en del ting, du skal huske på for at undgå unødvendige omkostninger eller problemer. Her er hvad du skal vide, når du vælger, hvor du skal købe din kat.

Så du har besluttet at blive katteejer, tillykke! Måske har du endda købt kattebakken, matchende vand- og foderskåle, en transportkasse og et kradsetræ? Forhåbentlig har du også besluttet dig for, hvilken slags kat du skal have (hvis ikke, så tag et kig på vores raceguide). Nu mangler du kun at finde din kat. Der er en række forskellige måder at købe en kat på, i denne artikel vil vi fokusere på to af dem: hos opdrætter eller ved adoption.
Hvis du beslutter dig for at få en killing, skal du sikre dig, at killingen er mindst tolv uger gammel, fuldt vaccineret og at en dyrlæge har foretaget en inspektion.

Sådan vælger du en katteopdrætter

En ting at huske på er, at 'Opdrætter' ikke er en professionel kvalifikation, derfor varierer kvaliteten. Du skal forberede dig hjemmefra! Først og fremmest, tjek om din opdrætter er medlem af den nationale stambog. For det andet skal du sørge for at besøge opdrætteren og møde moderen. Sørg for, at opdrætteren er lige så dedikeret, som du har tænkt dig at være, med en sund og socialiseret mor og et rent miljø. En sund killing er nysgerrig, livlig og er begyndt at tage på i vægt. Undgå opdrættere, der har et stort udvalg af kuldsaldre og racer at vælge imellem.
 

Sådan adopterer du en kat

Én ting er sikkert; der er flere katte, end der er katteejere. Derfor, hvis du ikke leder efter en bestemt race, er det at få en adoptivkat en af de bedste ting, du kan gøre. Men at blive en kats evige hjem kræver mere end blot at dukke op på et kattehjem. Du bør være lige så krævende med det kattehjem, du vælger, som du ville være med en opdrætter.
 
Sørg for, at kattene har gennemgået en fuldstændig dyrlægekontrol, har fået ordentlig dyrlægebehandling, hvis de er kommet til skade og lever i trygge og rolige omgivelser.
Sidst, men vigtigst af alt: Sørg for, at kattehjemmet sikrer, at du og katten er et godt match. Nogle men ikke alle katte kan have traumer fra begyndelsen af deres liv og kan derfor have brug for ekstra opmærksomhed og erfaring fra din side. Sørg for at bruge lidt tid sammen med katten, se hvordan den reagerer, når den bliver rørt og leget med den. En god regel er at skrive de egenskaber eller personlighedstræk ned, du leder efter, inden du besøger kattehjemmet. På den måde ender du ikke med en meget sød, men meget svær killing - men det kan igen ende lige så vidunderligt.

Kontakt en dyrlæge

Har denne artikel hjulpet dig?

Vælg venligst, hvad der passer til din situation, eller skriv selv. Vi sætter stor pris på din feedback.

Tak skal du have!

Det sætter vi stor pris på

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.