Bakteriedyrkning

Bakterier findes overalt på kroppen og i vores omgivelser. Så længe der er balance mellem bakterierne, og så længe kroppens naturlige forsvar fungerer, opstår der ingen problemer. Problemer kan opstå, når balancen forstyrres, eksempelvis i tilfælde af sår eller medicinering. Det kan være, at såret ikke heler, eller at tarmens bakterieflora er forstyrret, og katten dermed får diarre.

For at stille den korrekte diagnose ved en mistænkt bakteriel infektion, tages en prøve med en vatpind fra en lille mængde af sekret eller væske (for eksempel urin). Prøven indsendes til et laboratorium med ekspertise i bakteriologi.

Afhængig af symptomerne, dyrkes bakterierne på forskellige dyrkningsmedier under forskellige temperaturer og i forskellige gasmiljøer.

Det tager flere dage for at få et endeligt svar fra en bakteriedyrkning. Bakterierne er nødt til at vokse på dyrkningsmedier, inden de kan arts- og resistens bestemmes. Ved en såkaldt resistensundersøgelse undersøges bakteriernes følsomhed over for forskellige antibiotika. Dette er et meget vigtigt skridt for, at kunne behandle katten med den rigtige form for antibiotika. Brug af antibiotika bør i mange tilfælde være baseret på resultatet af en bakteriel prøve med resistensundersøgelse.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.