Siberian husky

Siberian husky har et charmerende og smukt væsen, med en interessant historie blandt nomaderne. Den aktive person, der ønsker en venlig og udadvendt ledsager, har meget at se frem til med en siberian husky.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om siberian husky

Hvor langt historien om siberian husky går tilbage er delvis ukendt, men ifølge DNA-test er det sandsynligvis en af de ældste hunderacer.

Racen har sin oprindelse blandt nomadefolkene i det nordlige Sibirien, hvor hundene var afgørende for nomadens overlevelse. De blev brugt som slædehunde til forskellige typer transporter, men også til jagt og rensdyrshyrdning.

Det siges også, at de var en god varmekilde for nomaderne i kolde nætter, derfor var det ikke usædvanligt, at de sov sammen med børnene. Takket være deres alsidighed er det let at forstå, at de var et meget betydningsfuldt familiemedlem.

Senere, da hundene blev importeret til Alaska, blev de ofte brugt som slædehunde. Da hundens hastighed blev opdaget, begyndte nordamerikanerne at avle hunden til forskellige typer konkurrencer - og det var sådan, at siberian husky blev født. I dag er siberian stadig kendt som en stor slædehund, men også som et kærligt familiekæledyr og ledsager.

Siberian husky som familiehund

Siberian husky har et venligt temperament, en høj arbejdsmoral og et stort jagtinstinkt. Den er udadvendt, når den møder nye mennesker, børn og andre hunde, og har en tendens til at elske alle (så det er ikke den bedste vagthund).

Andre egenskaber er, at den er blid, intelligent og livlig - for ikke at nævne atletisk. De fleste mennesker er fortryllede af hundens smukke udseende, men en ejer skal være opmærksom på de mere krævende egenskaber ved denne race. Det er i deres naturlige instinkter at hyle, løbe og grave, og hvis den ikke får sin energi ud gennem regelmæssige øvelser, kan det være ødelæggende for den.

Aktivitetsniveau

Hvis du leder efter en rolig hund, der elsker sofaen og ikke kræver så meget aktivitet, er siberian husky ikke noget for dig. Denne hund blev opdrættet til at være en arbejdende slædehund og leve et aktivt friluftsliv, hvilket betyder, at den kræver den rigtige form for motion og stimulering, for at føle sig godt tilpas.

For de aktive er siberian husky en given ledsager under løb, lange gåture og vandreture. Med sine naturlige evner som slædehund kan du også lære den at trække dig gennem vinterlandskabet.

Så længe huskiens behov for træning og selskab er opfyldt, vil du have en sund, energisk hund med en høj arbejdsmoral.

Pelspleje

Husky har en mellemlang dobbelt pels, med en undercoat, der er blød og tæt, og en toppels med lige beskyttelseshår. Den fælder jævnligt hele året, hvilket betyder, at du sandsynligvis bliver bedste venner med fældestriglen eller pelsbørsten.

Som alle slædehunde fælder den kraftigt to gange om året, og i denne periode finder du sandsynligvis dit hjem tildækket af hundehår. Disse perioder varer 2-3 uger.

På trods af det er Siberian (tro det eller ej) temmelig let at passe. Børst pelsen nu og da, for at fjerne løs hår, men trim det ikke. Giv kun bad, når det er nødvendigt, da Siberian faktisk er en meget renlig hund.

Siberian huskys opdragelse og træning

Siberian husky er en aktiv race, der har brug for meget træning og stimulering. Den lærer hurtigt, men vil sandsynligvis ikke være så lydig, på grund af dette og dens uafhængige egenskaber, er du nødt til at gøre træningen indsatsen værd. Korte lektioner med god opmuntring er nøglen. Træningen vil også være effektiv, hvis du fokuserer på områder, der er i hundens natur, som at løbe og trække. Vær venlig og vær konsekvent!

Du skal også være opmærksom på det faktum at det, grundet dens store jagtinstinkt, ikke er en god ide at lade den løbe uden snor under vandreture, ellers løber den glad videre til eventyr.

Et andet naturligt instinkt at huske på er racens tilbøjelighed til at grave. Hvis du ikke træner din ven fra starten, kan din have ende med at ligne et kaos. Som andre racer har de brug for lydighedstræning fra en ung alder og du bør ikke give op, hvis den er lidt stædig.

Førstegangs hundeejere bør overveje andre racer. Men for en ejer, der kan imødekomme dens behov for disciplin, er husky en vidunderlig ledsager.

Størrelse og vægt

Denne race er mellemstor.

 • Vægt: 20-27 kg for hanner.
 • Vægt: 16-23 kg for hunner.
 • Højde for hanner: 53–60 cm.
 • Højde for hunner: 51–56 cm.

Siberian huskys farver

Alle farver er tilladt.

Specielt til racen

Siberian har et stærkt byttedrev og er muligvis ikke den bedste ven med katte eller andre små pattedyr. Istedet er det i deres naturlige instinkt at være omkring andre hunde.

Du skal generelt være opmærksom på hundens naturlige instinkter, såsom at løbe og grave. Da siberian husky nyder at være udendørs og har en fortid med at tilpasse sig klimaet, har du muligheden for at lade din hund sove både indendørs og udendørs året rundt.

Arvelig sygdom

Siberian husky er en usædvanligt sund hund uden kendte defekter. Dette skyldes sandsynligvis det faktum, at de hovedsageligt er avlet til funktioner. Imidlertid kan mulige arvelige sygdomme være følgende:

Foder:

Just som med alle racer, skal mængden af mad baseres på hundens størrelse, vægt og generelle helbred. Men endnu vigtigere, da dette er en meget aktiv hund, maden skal matche hundens aktivitetsniveau. Gør altid det, der er bedst for din hund, og konsulter din dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Hundetype:

Slædehund

5 fakta om siberian husky

 1. Siberian husky stammer fra det nordlige Sibirien og var afgørende for det nomadiske folk.
 2. At løbe, grave og hyle - disse handlinger er en del af siberian huskys naturlige instinkt.
 3. Denne race er ikke for den dovne type, der ønsker en ligesindet ven på sofaen. Tværtimod har husky brug for en aktiv ejer, der kan lide at aktivere.
 4. Vil du have en venlig og udadgående hund? Det ser ud til, at siberian husky kommer godt overens med de fleste mennesker og hunde.
 5. Sammenlignet med mange andre racer er husky en usædvanlig sund hund. (Selvfølgelig betyder det ikke, at alle hunde forbliver raske hele livet.)
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.