Rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback er en familiehund, der er kendetegnet ved ridgen af modgående hår på ryggen. Selvom racen blev kendt i sit ophavsland Sydafrika, for sin dygtighed til at spore løver, er ridgebacks i dag værdsatte hunde, hvis ejere skal være parate til at tackle dens uafhængighed.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback, også kendt som Afrikansk løvehund, er en hunderace, der er opdrættet i det sydlige Afrika. Rhodesiske ridgebacks blev avlet for at beskytte afrikanske landmænd, der blandede europæiske hunde med halv-indfødte hunde. Der var behov for en hurtig, stærk, vedholdende og modig hund, der ville trætte byttedyr (især løver) og fungere som en vagthund.

Racen blev officielt etableret i 1922 af en mand ved navn Francis Barnes. Et par år senere blev hunden registreret af den sydafrikanske kennelklub, og navnet ændrede sig fra rhodesian lion dog til rhodesian ridgeback. Navnet kommer fra ridgen af bagudvoksende hår på racerne.

Rhodesian ridgebacks temperament

Rhodesian ridgebacks er kendt for at være loyale og intelligente med vagt- og jagtinstinkter. De er viljestærke og selvsikre hunde, der beskytter deres ejere og familier.

Ridgies kræver en kærlig og konsekvent opdragelse med korrekt socialisering og er derfor ikke det bedste valg for uerfarne hundeejere. På trods af at Ridgies er ekstremt atletiske, har de en sensitiv side og du skal være forsigtig med dens følelser.

Aktivitetsniveau

Racen er hovedsageligt en ledsagerhund, der er energisk og aktiv, men med træning bliver den generelt en rolig og stille hund.

Rhodesian ridgeback kræver en masse træning og enhver, der tænker på at få en Ridgie skal nyde at være udendørs. Det er en hund, der er ideel til at løbe, cykle og vandre - en rigtig langdistanceløber. Racen kan tilpasse sig en række forskellige levesituationer, herunder lejligheder, hvis det gøres korrekt.

Pelspleje hos rhodesian ridgeback

Den rhodesiske ridgebacks særpræg er kanten af hår, der løber langs ryggen i modsat retning fra resten af pelsen. Den korte pels kræver ikke særlig pleje.

Træning af rhodesian ridgeback

Den rhodesiske ridgeback er en kraftfuld og atletisk hund, der kan være stædig med en stærk vilje. På grund af sin baggrund er denne race nødt til at starte med træning i en ung alder, og hvis du er konsekvent, fast og fair, kan du træne din hund til et højt niveau.

Men de har også brug for mental stimulering; en Ridgie der keder sig er en destruktiv Ridgie. Hold dine træningsperioder korte og interessante, det betyder ikke noget at du kun gør halvdelen af hvad du havde tænkt dig, så længe din hund slutter entusiastisk.

Størrelse og vægt

 • Hanner: 63–69 cm
 • Tæver: 61–66 cm
 • Vægt: 30-38 kg

Farve

Under ridgebackens kendte ridge gemmer sig en hurtig atlet, der typisk er muskuløs og har en let hvedefarvet til rød hvedefarvet pels, som er kort, tæt, elegant og blank i udseende.

Specielt for racen

Bortset fra ryggens ridge, der er unik for racen, tager en rhodesian ridgeback tid at opdrage og den er kendt for at være meget intens som hvalp og ung hund.

Hvis du overvejer at få racen er det vigtigt at vide, at den har brug for meget træning som hvalp. Vær forberedt på at deltage i lydighedskurser i hundens første 1-2 år.

Arvelige sygdomme

Rhodesian ridgebacks er generelt sunde hunde, og ansvarlige opdrættere screener deres hunde for hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi, skjoldbruskkirtelfunktion og øjenanomalier. 4–5% fødes med Dermoid sinus, en misdannelse i huden. Der er løbende forskning på sygdommen, og forhåbentlig kan den fjernes om et par år.

Andre sygdomme, der er relativt almindelige for racen, er:

 • DM (Degenerativ myelopati)
 • JME (Juvenil Myoklon Epilepsi)
 • EOAD (Early Onset Adult Deafness)

De kan alle testes med DNA-test.

Foder til din rhodesian ridgeback

Ridgie klarer sig godt med hundefoder af høj kvalitet, og enhver diæt skal være passende til hundens alder.

Ridgebacks tager let på i vægt og er berygtede for at spise mad fra borde, så sørg for ikke at efterlade mad uden opsyn. Hold øje med din hunds kalorieforbrug og vægtniveau, og tjek med din dyrlæge, hvis du er bekymret for din hunds vægt eller diæt.

Hundetype

Jagthund

5 fakta om rhodesian ridgeback

 1. Den første ting folk lægger mærke til ved den rhodesian ridgeback er normalt den karakteristiske ridge, der løber ned ad ryggen og giver racen sit navn.
 2. Ridgen på ryggen afslører en del af racens arv, som er en blanding af europæiske jagthunde og afrikanske hunde.
 3. Ridgies er viljestærke og selvsikre hunde, der beskytter deres ejere og familier.
 4. De kræver en masse træning og vejledning fra deres ejer for at blive tilpassede, og på grund af dette er de ikke særligt velegnede til uerfarne og førstegangsejere.
 5. Den rhodesianske ridgeback har brug for både fysisk og mental træning. En Ridgie, der keder sig kan blive meget ødelæggende.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.