Jack Russell terrier

Jack Russell terrier, der blev udviklet i England i midten af 1800-tallet til at jage ræve, er en livlig, uafhængig og klog lille hund. Denne nuttede hund er charmerende og kærlig, men jagtinstinktet gør racen lidt af en udfordring at træne.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om Jack Russell terrier

Jack Russell terrier er en ægte arbejderterrier, der har sin oprindelse i rævejagt i England. Denne lille hund blev udviklet i det sydlige England i midten af 1800-tallet af en præst ved navn John Russell, fra hvem racen også fik sit navn. Udover sine kirkeaktiviteter havde præsten en lidenskab for rævejagt og opdræt af rævejagthunde.

Jack Russell er en gøende terrier, hvilket betyder, at hunden skulle drive ræven ud med sin stædige gøen, men aldrig dræbe eller skade byttet. I dag er Jack Russell en favorit blandt hesteejere, hundesportsentusiaster og folk, der simpelthen sætter pris på dens frygtløse personlighed, grænseløse energi og bærbare størrelse. Den er en af de største racer i terrier-gruppen og blev godkendt af den svenske kennelklub i 2001.

Jack Russell terriers temperament

Jack Russell er en glad, dristig og energisk hund. De er loyale, intelligente og påståelige, og har fremragende kvaliteter som ledsager. Men de har en masse personlighed i deres små kroppe også.

Racen er utrolig intelligent, men den stædige natur kan gøre dem vanskelige at træne. Fordi det er en gøende terrier kan Jack Russell være højlydt, og dens ønske om at jage, kombineret med et højt energiniveau kan være en udfordring. De er ofte venlige overfor mennesker, men kan være aggressive over for andre hunde og ethvert dyr, der kunne ligne byttedyr.

Deres største egenskab er deres arbejdsevne og deres stærke ønske om at arbejde. Denne hund er mest glad, når den har kammeratskab og et job at tage sig til. At grave er normalt for en Jack Russell, og jagtevnen er opdrættet ind i dem; det er i deres natur.

Aktivitetsniveau

Hvis du leder efter en rolig hund, der elsker sofaen og ikke kræver så meget aktivitet, er Jack Russell terrier ikke noget for dig. Jagtinstinktet kan ikke trænes ud af racen og Jack Russell terrier har brug for masser af træning.

Hunden har en trang til at udforske og jage, og har brug for gåture, vandreture, sjove lege og stimulerende motion. Så længe Jack Russells behov for træning og selskab er opfyldt, vil du have en sund, energisk hund med en høj arbejdsetik.

Pelspleje hos Jack Russell terrier

Jack Russell pelsen fås i tre forskellige typer; glat pels, grov pels eller brudt pels. Den glatpelsede Jack Russell har meget kort pels, som er glat og ensrettet. Denne pels er let at tage sig af, men har en tendens til at holde på snavs. Den grovpelsede Jack Russell har relativt lang pels, som er grov og ru i struktur.

Pelsen kan variere op til et par centimeter overalt, og pelsen kan vokse i forskellige retninger. En brudpelset Jack Russell er en kombination af både en glat pels og en ru pels. Dette betyder at nogle dele af kroppen har kort, glat hår, og andre områder vil vise længere, stridt hår i kombination.

Alle pelstyper har brug for ugentlig børstning for at fjerne dødt og løst hår. Ødelagte eller ru dele skal trimmes en eller to gange om året.

Træning af Jack Russell terrier

Jack Russell terrier er en aktiv race, der har brug for meget træning og stimulering. Hunden er en selvstændig tænker og kan lide at gøre tingene på sin egen måde. Den foretrækker struktur og rutine, men hold træningssessionerne korte, for at holde interessen oppe - gentagelse er kedelig for denne nysgerrige hund.

Racen har brug for jævn træning fra en ung alder, for at forstå de grænser, der er nødvendige for at leve med mennesker. Udsæt den for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, mens de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din lille ven vokser op til at være et tilfreds familiemedlem. Men husk at træning ikke kan fjerne jagtinstinktet fra Jack Russell. Denne hund ser instinktivt små kæledyr som et bytte.

Størrelse og vægt

Jack Russell er en lille hund med en kompakt og atletisk krop.

 • Vægten er mellem 6–8 kg for både hanner og hunner.
 • Højden er mellem 25-30 cm.

Farve

Jack Russells kan være hvide, hvide med sorte eller tan markeringer eller trefarvet (hvid, sort og tan). Det hvide på kroppen hjælper jægeren med at se hunden i marken.

Specielt om Jack Russell terrier

Jack Russell har et stærkt byttedrev og er måske ikke den bedste ven til katte eller andre små pattedyr. Du skal generelt være opmærksom på hundens naturlige instinkter, såsom at snuse, løbe og grave. En Jack Russell terrier der graver, har ikke et adfærdsproblem, det er i racens natur.

Arvelig sygdom

Racen har et ry for at være sund med lang levetid og kan leve fra 13 til 16 år, hvis de får ordentlig pleje. Imidlertid kan mulige arvelige sygdomme være følgende:

Foder

Ligesom med alle racer skal mængden af mad baseres på hundens størrelse, vægt og generelle helbred. Men endnu vigtigere, da det er en meget aktiv hund, skal maden matche hundens aktivitetsniveau. Gør altid det der er bedst for din hund, og konsulter din dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Hundetype

Terrier

Fem fakta om Jack Russel terrier

 1. Jack Russell terrier er en lille terrier, der har sin oprindelse i rævejagt i England.
 2. Racen fik sit navn fra en præst ved navn John Russell der havde en passion for rævejagt og opdræt af rævejagthunde.
 3. Deres største egenskab er deres arbejds- og jagtevne; det ligger i deres natur.
 4. Jack Russell foretrækker struktur og rutine. Men hold træningssessionerne korte, for at holde interessen oppe, ellers keder de sig.
 5. Træning kan ikke fjerne jagtinstinktet fra Jack Russell - denne hund ser instinktivt andre kæledyr som et bytte.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.