Fransk bulldog

Den franske bulldog har en lang historie som en hengiven selskabshund. Dens sjove og charmerende karakteristika er svære at modstå. Når først du har lært en fransk bulldog at kende, vil du sandsynligvis holde fast i denne race.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om fransk bulldog

Som navnet antyder, stammer den franske bulldog fra Frankrig. Nogle mener dog, at dens rødder går tilbage til England, hvor de små bulldogs var populære blandt tekstilarbejdere - mest for deres selskab, men også for at holde rotterne væk.

Tekstilarbejderne besluttede sig for at tage bulldoggen med til Frankrig, hvor den i slutningen af ​​1800-tallet blev udviklet fra krydsninger mellem forskellige racer. Den franske bulldog blev hurtigt populær blandt den parisiske elite, der blev forelsket i racens særlige udseende og karakter.

Den første raceklub blev oprettet i Paris i 1880 og den første standard blev fastlagt i 1898. Samme år blev den franske bulldog anerkendt som en race af den franske kennelklub.

Den franske bulldog er en ren selskabshund og er hurtigt steget i popularitet, inden for det sidste årti.

Fransk bulldogs temperament

Den franske bulldog er en typisk familiehund, som elsker at være centrum for opmærksomheden. Den er humoristisk og charmerende, og kan lide at underholde sin familie på forskellige måder. Nogle kalder den endda for "hundenes klovn", da den med garanti får dig til at grine.

Den er også klog og lærenem, men kan også være ret stædigt, hvis den er i det humør. Du vil bemærke, at den altid viser, hvad den gerne vil have. På samme tid er det en race, der let tilpasser sig sin ejers rutiner; derfor passer den godt ind i mange forskellige kontekster.

Den bliver hurtigt glad for mennesker, især dens familie, og kan undertiden blive lidt for knyttet til dem, hvilket kan medføre problemer med at være alene hjemme. Den franske bulldog har ofte en stor personlighed – den opfører sig som en stor hund i en lille krop.

Aktivitetsniveau

Den franske bulldog har ikke brug for så meget motion, som mange andre mere aktive racer, men selvfølgelig har den brug for daglige gåture for at holde en sund vægt og et lykkeligt sind.

Da den foretrækker at være sammen med dig overalt, er den en god makker i alt fra løb til vandreture i skoven. Det er dog meget vigtigt at være opmærksom på racens følsomhed over for varme. Planlæg træning om morgenen og aftenen, for at undgå den værste varme i de varmeste perioder.

Pelspleje hos fransk bulldog

Den franske bulldog har en kort, fin, glat pels, der er let at pleje. Faktisk er pelsplejen hos denne race minimal. Børst pelsen igennem ugentligt med en gummi pelsplejende handske eller en blød børste efter behov.

Bad hunden månedligt eller efter behov, for at holde pelsen ren. Det vigtigste er faktisk at pleje rynker i ansigtet, samt regelmæssig pleje af ørerne.

Træning af fransk bulldog

Den franske bulldog er meget lærenem, hvis du gør øvelserne sjove og stimulerende for hunden. Den er legesyg og intelligent, men tænker også selvstændigt, hvilket kan føre til en vis stædighed. Dog trives den bedst med menneskelig kontakt og vil gerne træne, hvis det er sammen med dig. Træn med positiv forstærkning og indlæg forskellige lege for at opnå succes.

På grund af dens store behov for selskab er det ikke en god hund at efterlade alene i længere tid ad gangen. Sørg for, at du kan imødekomme dens behov for selskab - ellers bør du gå efter en anden race.

Den franske bulldog trives generelt godt sammen med de fleste mennesker, inklusiv børn. Den kan dog være territorial over for sin familie, især i tilstedeværelse af andre hunde. Lær din hund i en tidlig alder, hvordan den bør agere sammen med mennesker og andre hunde. Du bør faktisk starte med socialisering allerede den dag, du får hvalpen hjem. Dens beskyttende væremåde kan i nogle tilfælde gøre den til en god vagthund, men generelt er det ikke en særligt gøende race.

Størrelse og vægt

 • Højde: omkring 30 cm
 • Vægt: mellem 8-14 kg.

Farver

Racen findes i tre godkendte farver/mønstre:

 • Brindle (som er den mest almindelige)
 • Fawn
 • Pied

Særligt for racen

På varme sommerdage bør den franske bulldog kun få sparsom motion. Tag den med på gåture, når det er køligere i vejret, såsom om morgenen eller om aftenen.

Du har muligvis hørt franske bulldogs, der pruster, snorker og grynter meget. Disse lyde bør ikke blot ignoreres, da det er tegn på, at der er problemer med luftvejene. Dette er naturligvis både ubehageligt for hunden og potentielt farligt. Vi anbefaler dig derfor at finde en opdrætter, der fokuserer på bedre luftveje og mindre vejrtrækningsproblemer.

Arvelige sygdomme

Den franske bulldog er især disponeret for udvikling af allergier og hudlidelser. Den kan også lide af rygproblemer i forskellige former. Da den franske bulldog også er en brachycephal race (med forkortet næse og kranium), kan den lide af åndedrætsproblemer og problemer med at regulere dens temperatur. Den kan også udvikle øjenproblemer.

Andre kendte lidelser, der kan påvirke den franske bulldog, er:

 • Canine Multifocal Retinopathy 1 (CMR1)
 • Degenerativ myelopati (DM)

Foder til fransk bulldog

Hvor meget din franske bulldog spiser afhænger af dens størrelse, alder, bygning, stofskifte og aktivitetsniveau. Dermed sagt er der ingen generel regel for den mængde foder, du bør give til din hund. Vælg foder af høj kvalitet, hold styr på din hunds vægt, og spørg din dyrlæge om råd, hvis du er i tvivl.

Ingen hunde bør lide af overvægt, men for denne race er det ekstra vigtigt at holde øje med vægten. Ellers kan den få endnu større problemer med vejrtrækningen.

Hundetype

Selskabshund

5 fakta om fransk bulldog

 1. Fransk bulldog stammer fra Frankrig, hvor den hurtigt blev populær blandt den parisiske elite.
 2. Det er en ren selskabshund og elsker at være i nærheden af sine ejere.
 3. Nogle mener, at den franske bulldog er "hundenes klovn", da den er humoristisk og finurlig.
 4. Racen er meget følsom over for varme, sørg derfor for at den ikke anstrenges for meget i varmt vejr.
 5. Fransk bulldog er disponeret for visse sundhedsmæssige sygdomme, såsom hud- og vejrtrækningsproblemer.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.