Dansk svensk gårdhund

Dansk svensk gårdhund er en race med en perfekt kombination af livlighed og ro. Når det er sagt, skal du imødekomme dens høje aktivitetsbehov, for samtidigt at få hyggelige stunde sammen på sofaen. Den er kærlig og hengiven over for sin ejer, og er derfor også en populær familiehund.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
  • Børnevenlig

    Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
  • Energiniveau

    Hvor aktiv denne race plejer at være.
  • Erfaring

    Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
  • Pelspleje

    Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
  • Fælder

    Hvor meget pels denne race normalt fælder.
  • Gøende

    Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om dansk svensk gårdhund

Dansk svensk gårdhund er i flere århundrede blevet holdt på sydsvenske og danske gårde. Den blev brugt både som vagthund og rottefanger - men også som den trofaste selskabshund, som vi kender i dag. Før racen blev anerkendt i Sverige og Danmark i 1987, under navnet dansk svensk gårdhund, var den nærmere kendt som Skåneterrier. Dette grundet sin oprindelse i Skåne i Sverige.

Det antages, at racen har sin primære oprindelse i pinscher-racer og britiske hvide jagtterrier, hvor også Jack Russell terrier og Fox terrier stammer fra. Denne type hunde har været kendt i landene omkring Østersøen siden slutningen af ​​det 19. århundrede.

Dansk svensk gårdhund er som nævnt en populær selskabshund, der kan lide at være en del af familiens mange eventyre. En dejlig og "stor" hund i en lille krop.

Dansk svensk gårdhunds temperament

Dansk svensk gårdhund er ikke så stor, men den har en stor personlighed. Det er en intelligent, opmærksom og energisk race, der let tilpasser sig forskellige miljøer.

Det er ikke en race for dem, der kun forventer selskab i sofaen - tværtimod kræver den en masse aktivering og regelmæssig stimulering (læs mere under aktivitetsniveau). Men hvis du imødekommer dens behov for daglig aktivering, så kan den være virkelig kælen, når den trænger til en pause. Den foretrækker at være tæt på dig, i mange tilfælde helst under dit tæppe, da den elsker varme.

Denne race er en trofast selskabshund, da den elsker at være "hvor det sker", men det kan dog også betyde, at den kan have vanskeligheder med at være alene.

Med sin oprindelse som vagthund er den straks på dupperne over for fremmede, der passerer gennem dens territorium. Men det er som altid individuelt, hvor meget den gør, og det afhænger også af, hvordan du træner din hund. Det er en nem og populær race blandt familier, da den også er meget god til børn.

Aktivitetsniveau

Husk, at denne race har en oprindelse som arbejdshund på gårde, hvilket betyder, at den nyder at have en opgave og har brug for masser af aktivitet, både fysisk og mentalt. Hvis du ikke ønsker en aktiv selskabshund, bør du vælge en anden race.

Varier de daglige gåture med legetid i baghaven eller indendørs aktiviteter, som at lære den nye tricks eller lege skjul-og-søg. Det er også en god ide at få stillet hundens energibehov med vandreture, svømmeture eller boldkast. Prøv at finde en god balance mellem fysiske og mentale udfordringer, så får du en tilfredsstillet dansk svensk gårdhund.

Hvis du er interesseret i hundesport, har du mulighed for at udforske disse interesser med din firbenede ven. Lydighed, agility og rally kan være gode aktiviteter for denne race.

Pelspleje  

En dansk svensk gårdhunds pels kræver i sig selv så godt som ingen pleje. Pelsen skal være kort, hård og glat uden underuld. I fældningsperioder kan du børste pelsen igennem dagligt, hvilket er nok til at holde den pæn. Hvad med bade? Gør det, når det er nødvendigt.

Træning af dansk svensk gårdhund

Nogle vil beskrive racen som krævende grundet dens store behov for aktivering. Men hvis du kan imødekomme hundens behov, så får du en vidunderlig kammarat i alt, hvad du laver. Desuden er racen meget lærenem, takket være dens høje intelligens. Sørg for, at du træner og udfordrer den både fysisk og mentalt.

Dansk svensk gårdhunds vægt og størrelse

Denne race er kompakt og har en høj kropsvægt på trods af sin lille krop.

Vægt: 9-10 kg for hanner og 6-7 kg for tæver.

Højde: for hanner 34-37 cm og for hunner 32-35 cm.

Farver

Farven på pelsen skal være domineret af hvid med en eller flere pletter i forskellige størrelser og farver. Disse kan være:

  • Sort
  • Tan
  • Leverbrun
  • Fawn

Særligt for racen

Dansk svensk gårdhund kan ikke lide at være alene, og den er mere afhængig af sin ejer end mange andre racer. Derfor ses den også som en rigtigt god familiehund, da den elsker at være omkring dig.

Den kan rigtigt godt lide varme og elsker derfor at tage en lur i solen. Ud over varme, er den også meget glad for at bade, så sørg for at den bærer en redningsvest, hvis du har den med i båden.

Arvelige sygdomme

Generelt er dansk svensk gårdhund en sund race med få sundhedsmæssige problemer. Følgende sygdomme kan dog forekomme:

De kan også være prædisponerede for følgende sygdomme:

  • Hyperuricosuri (HUU)
  • Makrotrombocytopeni
  • Neuronal ceroid lipofuscinosis 8 (NCL8)
  • Proteintabende nefropati (Protein Losing Nephropathy, PLN)

Foder til dansk svensk gårdhund

Som med alle andre racer skal mængden af ​​foder baseres på hundens kondition og aktivitetsniveau. Gør altid det, der passer bedst til din hund, og konsulter din dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Hundetype

Pinschere

5 fakta om dansk svensk gårdhund

  1. Dansk svensk gårdhund er intelligent og lærenem - perfekt til de fleste slags træning.
  2. Den har en baggrund som gårdhund og vagthund, samt som rottefanger. Dette kommer frem i hundens adfærd og mentalitet.
  3. På trods af sin lange historie blev racen først anerkendt i Sverige og Danmark i 1987.
  4. Dansk svensk gårdhund anses generelt som værende en sund hunderace.
  5. Den har behov for masser af aktivering, både fysisk og mentalt. Så sørg for, at du har tid og energi til den.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.