Cocker spaniel

Cocker spaniel er en glad, kærlig og ofte logrende hund. Den har en interessant historie som jagthund, men er i dag en af de mest populære selskabshunde i verden.

Hurtige fakta

Hver hund er et unikt individ, og deres egenskaber er også forskellige inden for racen
 • Børnevenlig

  Nogle hunde har en tendens til at være mere legesyge og omgængelige omkring børn og mere tolerante over for børns adfærd end andre.
 • Energiniveau

  Hvor aktiv denne race plejer at være.
 • Erfaring

  Hvor meget tidligere erfaring som hundeejer har du brug for, før du overvejer at anskaffe dig denne race.
 • Pelspleje

  Hvor meget pelspleje denne race har brug for regelmæssigt.
 • Fælder

  Hvor meget pels denne race normalt fælder.
 • Gøende

  Hvor hyppigt denne race har tendens til at gø.

Fakta og information om cocker spaniel

Cocker spaniel er en af ​​de mest populære hunderacer i verden, og er for nogle især kendt fra historien om Lady og Vagabonden. Oprindeligt kommer racen fra England, hvor den blev fremavlet fra hunde, som blev brugt til jagt sammen med trænede rovfugle.

Den blev kaldt "cocking spaniel", da den hovedsageligt blev brugt til jagt på skovsnepper (Woodcocks på engelsk). Som sin egen race, adskilt fra field spaniel og springer spaniel, blev navnet cocker spaniel anerkendt kort efter at den engelske kennelklub (The Kennel Club) blev oprettet i 1873.

Den slags cocker spaniel, vi kender i dag, slog igennem i begyndelsen af 1900-tallet, selvom nogle ændringer i udseende og type blev finjusteret kontinuerligt i løbet af det 20. århundrede. Racen har længe været til stede i to varianter, hvoraf den ene bruges til jagt og den anden til udstilling.

Temperament

Denne populære race er venlig, har et dejligt temperament og elsker at være omkring sin familie. Du vil bemærke, at den er hengiven og har det bedst, når den deltager i familiens aktiviteter. Takket være sin oprindelse som jagthund i flok, kommer den stort set altid godt ud af det med andre hunde. Derudover trives den godt sammen med børn. Leg med denne aktive og opmærksomme lille ven - den vil elske det.

Cocker spaniel er også glad, legesyg og nysgerrig. Derfor ser du den oftest med en logrende hale og et ivrigt kropssprog. Den er alsidig og har et åbent sind, og den er klar på det meste, så længe det er med dig.

Aktivitetsniveau

Selvom racen primært holdes som selskabshund i dag, skal man ikke glemme dens historie. Den er meget lærenem, men også aktiv, legesyg og opmærksom - den vil nyde enhver opgave, du præsenterer den for. Variér de regelmæssige gåture med leg i haven, sporarbejde eller agility konkurrencer. Sørg for, at du kan opfylde dens aktivitetsbehov, og du vil samtidig få en glad og kælen cocker derhjemme.

Pelspleje hos cocker spaniel

For at holde pelsen fin og fri for filtre, skal du forvente at kæmme og børste den en gang om ugen. Hvis du bader din hund regelmæssigt og med efterfølgende føntørring, letter du pelsplejen.

Træning af cocker spaniel

Selvom en cocker spaniel er ivrig efter at behage sin familie, skal man huske på, at den oprindeligt var avlet til at være jagthund. Det betyder, at den ofte vil jage mindre dyr eller fugle. Du bør derfor holde din cocker spaniel i snor.

Cocker spaniel er intelligent og let at træne. Den kan lide at undersøge ting, men nogle mener, at den har en ganske følsom sjæl. Træn altid din hund med tålmodighed og positive forstærkningsmetoder. Begynd tidligt med socialisering ved at udsætte den for forskellige mennesker, lyde og oplevelse, for at sikre, at den vokser op som en velopdragen hund.

Størrelse og vægt

Cocker spaniel er mellemstore, kompakte og kraftigt byggede hunde.

 • Højde: for hanner er ca. 39-41 cm og for tæver 38-39 cm.
 • Vægt: mellem 13-15 kg.

Cocker spaniel farver

En cocker spaniels pels er smuk, glat og silkeagtig. Den findes i mange forskellige varianter af helfarvede (sort, rød, gylden og brun) og flerfarvede (to eller flere farver).

Særligt for cocker spaniel

Da cocker spaniels trives så godt omkring deres familier, kan de blive destruktive, hvis de ofte efterlades alene uden selskab eller aktivitet. Det er generelt en venlig race, som passer godt til alle slags familier, børn og andre hunde.

Arvelige sygdomme

Generelt er cocker spaniel en relativt sund race, men som med alle andre racer kan den være disponeret for visse sygdomme. Et almindeligt problem hos den er ørerne på grund af racens anatomi, og det er ikke ualmindeligt, at de får tilbagevendende øreinfektioner.

Andre sygdomme, som racen er prædisponeret for:

 • Hofteledsdysplasi (HD)
 • Acral Mutilation Syndrome (AMS)
 • Degenerativ myelopati (DM)
 • Træningsinduceret kollaps (Exercise-Induced Collapse, EIC)
 • Familial nefropati (FN)
 • Nedarvet Phosphofructokinase (PFK) mangel
 • OptiGen® Progressive Rod Cone Degeneration, (prcd-PRA)
 • Xanthinuria

Foder til cocker spaniel

Cocker spaniel har en god appetit og vil ofte overspise, hvis den får chancen. Bliv ikke narret af dens søde tiggende øjne, ellers får du hurtigt en usund, overvægtig cocker.

Hvor meget din hund skal have af foder afhænger altid af dens foderstand, størrelse, alder, bygning og aktivitetsniveau. Tøv ikke med at konsultere din dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Hundetype

Sportshunde

5 fakta om cocker spaniel

 1. Cocker spaniel har sin oprindelse i England, hvor den blev brugt til jagt.
 2. Måske genkender du cocker spaniel fra Disneys Lady og Vagabonden?
 3. Racens pels er smuk og kræver regelmæssig pleje for at forblive sådan.
 4. Intelligent, kærlig og et ægte familiemedlem – disse ord beskriver cockeren rimeligt godt.
 5. I dag er racen primært en selskabshund, men den har et højt energiniveau og elsker at arbejde for sin ejer, hvis den får muligheden.
Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.