TTA operation af hund - Tiberal Tuberosity Advancement

Knæet er det største led i kroppen og har en vigtig funktion når hunde skal bevæge sig og udsættes ofte for stor belastning i forbindelse med f.eks. motion. Korsbåndet har den funktion, at det, sammen med andre ledbånd, er med til at stabilisere knæet. Der kan opstå skader på korsbåndet i forbindelse med en fysisk overbelastning eller som følge af en kronisk ledsygdom. Opstår der skader på korsbåndet kan det være forbundet med store smerter og betyde at hunden bliver immobil og halt. Knæet bliver ustabilt og derved øges risikoen for udvikling af slidgigt.


Forskellige operationsteknikker

Korsbåndsskader behandles med forskellige metoder og en af disse er en operationsteknik kaldet TTA. Valget af teknik afhænger af forskellige faktorer og kræver derfor altid en individuel vurdering af hunden og skadens omfang.

TTA (Tiberal Tuberosity Advancement)

TTA er en anerkendt operationsteknik i forbindelse korsbåndsskader på hunde. Ved TTA ændres selve dynamikken i knæleddet, og derved overflødiggøres korsbåndets funktion. Teknikken sikrer også at knæet forbliver stabilt i fremtiden, og at hunden derved kan leve et friere aktivt liv, samtidig med at risikoen for følgeskader og slidgigt bliver væsentligt formindsket. TTA-teknikken er særligt velegnet til meget aktive eller store hunde, men kan i princippet benyttes til alle hunderacer.

Læs mere om korsbånd og korsbåndsskader her.

 


Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.