Tarmnormaliserende præparater til hund

Tarmnormaliserende præparater anvendes typisk til at genoprette tarmfunktionen i tilfælde af akut, ukompliceret diarré. Det er et pro- og præbiotisk kosttilskud i form af pasta eller tyggetabletter, som normalt anvendes til ubalance i tarmen.

Probiotika erstatter de manglende gavnlige bakterier og reducere skadelige bakterier. Præbiotika nærer og stimulerer de gavnlige bakteries tilvækst og har en lindrende effekt på diarréer. 

Hunden bør ved behandling samtidig have en god almentilstand og fri adgang til vand. Diarréen ophører normalt inden for 1-3 døgn. Behandlingen kombineres med en særlig diæt i små portioner.

Tarmnormaliserende præparater kan købes uden recept, eksempelvis her i vores webshop. Hvis hundens almentilstand forværres, eller hvis hunden ikke kan holde på væske, bør en dyrlæge kontaktes. Det kan være en god ide at have tarmnormalisernde præparater klar derhjemme, hvis ens hund jævnligt har problemer med maven. 

Kul-suspension kan gives som antidiarré-middel, især hvis der er mistanke om, at hunden har indtaget toksiner. Kulstof binder flere skadelige stoffer til sin overflade, såsom kemiske toksiner, lægemidler og bakterielle toksiner. Derved forhindres deres optagelse i kroppen. Kulsuspension bør ikke gives med antibiotika, da kulsuspensionen kan mindske antibiotikas effekt.

Kontakt altid dyrlægen ved mistanke om forgiftning.

Kontakt en dyrlæge

Luk

Opdater siden

Der er opstået en fejl. Denne side svarer ikke længere, prøv venligst at opdatere siden.